Acht redenen waarom experts vrijwilligerswerk doen bij Women on Wings

Jouw professionele kennis en ervaring delen als vrijwilliger met Women on Wings is:

“Een MBA voor het leven.”
“Een gewone dag op kantoor… niet!”
“Structuur aanbrengen, empowerment creëren”

Waarom zou jij jouw kennis en ervaring pro bono delen met Women on Wings?
Dit zijn de acht meest gehoorde redenen sinds 2007:

1. Bijdragen aan het creëren van banen op het Indiase platteland 

Het doel van Women on Wings is om een miljoen banen te creëren voor vrouwen op het platteland van India, zodat gezinnen een beter bestaan krijgen en vrouwen een gelijkwaardigere positie. Sinds onze start hebben we met onze partners in India 395,831 banen gecreëerd voor vrouwen op het Indiase platteland.

2. Sluit je aan bij een internationale community

Door expert te worden, sluit je je aan bij ons team, sociale ondernemingen en overheidsinitiatieven in India, netwerk- en financieringspartners, en andere experts die gezamenlijk bijdragen aan de economische ontwikkeling op het Indiase platteland en realisatie van extra banen voor vrouwen.

3. Verkrijg een nieuw netwerk

 Als onderdeel van de Women on Wings community ontmoet je gelijkgestemde experts tijdens inspirerende netwerkdinerbijeenkomsten in Austerlitz, Nederland. Onze experts vertellen ons keer op keer hoeveel ze leren van het werken met Indiase sociale ondernemers. Lees in dit rapport wat onze Nederlandse experts terugkrijgen van hun samenwerking met sociale ondernemingen in India.

4. Impact het leven van meisjes 

Het extra inkomen van een moeder maakt het verschil in de toekomst van haar gezin. Ze zal het geld besteden aan onderwijs voor haar kinderen, en ervoor zorgen dat ze langer naar school gaan. Scholing is belangrijk, vooral voor meisjes op het platteland. Volgens UN Women verhoogt één extra jaar basisschool het uiteindelijke inkomen van meisjes met 10 tot 20 procent en moedigt het hen aan om op latere leeftijd te trouwen. Het zorgt ervoor dat meisjes minder snel met huishoudelijk geweld te maken krijgen. Ze zullen ook minder kinderen krijgen.

5. Steun een Indiase sociale onderneming 

Women on Wings werkt samen met sociale ondernemers in India aan het verbeteren van de levensomstandigheden van gezinnen op Indiase platteland door werk te genereren voor vrouwen. Deze ondernemers vertellen ons dat ze dankzij het samenwerken met ons team en de experts, hun doelstellingen hebben verduidelijkt, de strategie hebben aangescherpt, focus hebben behouden en succesvolle vooruitgang hebben geboekt. Daardoor kunnen ze meer vrouwen werk bieden.

6. Krijg nieuwe perspectieven 

Onze experts zeggen dat ze geïnspireerd zijn geraakt door de passie en betrokkenheid van sociale ondernemers. Ze hebben meer vertrouwen en geduld gekregen dankzij het werken in een omgeving waar alles anders is: cultuur, geografie, taal en denkwijze. Experts krijgen hierdoor andere inzichten, zowel op hun eigen leven als op hun werk. Zij ervaren dit als bijzonder verrijkend en delen dit met trots in hun persoonlijke en zakelijke netwerk.

7. Pak de SDG’s aan

Je werkt samen met Indiase sociale ondernemers die actief zijn in de textiel-, handwerk-, voedsel-, landbouw- en bosbouwsector en die armoede verlichten door middel van economische ontwikkeling van het platteland. Door het creëren van banen wordt de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen verbeterd. En veel ondernemers werken aan een circulaire economie en regeneratieve landbouw. De Women on Wings community maakt dus impact op meerdere SDGs en als expert draag je daar aan bij.

8. Variatie 

In één week kan een Women on Wings expert twee verschillende workshops leiden: één in de uitlopers van het Himalaya gebergte en één aan de Golf van Bengalen.

——
Sinds 2007 hebben meer dan 120 zakelijke professionals uit Nederland hun tijd, energie en vaardigheden gedeeld met Indiase sociale ondernemingen en overheidsinitiatieven met hun meer dan 10-15 jaar ervaring in bijvoorbeeld strategie, financiën, HR-leiderschap en -organisatie, marketing, verkoop, sociale media, supply chain management of e-commerce. Omdat verandering niet van de ene op de andere dag tot stand komt, gelooft Women on Wings in langdurige samenwerkingen. Experts verbinden zich voor minimaal drie jaar en investeren circa 15 dagen per jaar in Women on Wings.

De impact van Women on Wings wordt gerealiseerd via op maat gemaakt pro bono bedrijfsadvies, toegewijde accountmanagers, getalenteerde experts, masterclasses, on-site workshops, en online sessies. Ontdek hoe jouw professionele vaardigheden impact kunnen maken in India.

Bekijk onze vrijwilligersvacatures3-Arrow Right
Top