De Rotary doet meer dan je denkt

Ieder jaar vier ik Carnaval in mijn geboorteplaats Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Zo ook in 2013. Toen sprak ik met Marco Apers (eigenaar schoonmaakbedrijf Cleaning Professionals) over mijn werk voor Women on Wings. Hij was zwaar onder de indruk over het feit dat ik naast mijn reguliere opdrachten 2 dagen per week van mijn tijd besteed aan een organisatie die banen voor vrouwen creëert in India. En dat daarnaast ook 50 experts hun tijd en kennis beschikbaar stelde vond hij helemaal geweldig. Als ondernemer staat hij helemaal achter de werkwijze van Women on Wings: door kennis bedrijven laten groeien en zo extra vrouwen aan het werk krijgen. M.a.w. leer de visser vissen i.p.v. geef de visser vis.

Actieve en moderne Rotary
Marco bleek actief in de Rotary Hulst. Mijn idee over een Rotary was nog ouderwets: een ‘oude mannenclub’ die over zaken praat. Geheel onjuist! Het is een club zeer actieve Hulstenaren (met steeds meer vrouwen) die o.a. jaarlijks een aantal evenementen organiseert om geld in te zamelen voor organisaties die ze willen ondersteunen. Op uitnodiging van Marco heb ik afgelopen voorjaar een presentatie gegeven aan ongeveer 35 leden van Rotary Hulst over Women on Wings. Met veel enthousiasme ben ik daar ontvangen en is Women on Wings als één van doelen aangemerkt.

Fietsen en rijden als bijdrage aan Indiase vrouwen
Op 14 juni is er gefietst door ruim 2.000 deelnemers in de Reynaert fietstocht en hebben meer dan 100 oldtimers de Krekenrally door Zeeuws-Vlaanderen gereden. Dit leverde een aantal financiële bijdragen op voor zowel lokale organisaties als Women on Wings. Op 8 juli nam ik de prachtige cheque van 2.000 euro in ontvangst. Hiermee kunnen we dus 200 vrouwen in India aan werk helpen, waardoor ruim 500 kinderen naar school kunnen. Een geweldig resultaat waarvoor ik mijn oud-plaatsgenoten uit Hulst enorm bedank!

Top