Moederdag: Nederlandse zakenvrouwen vragen aandacht voor Indiase vrouwen

De stembussen sluiten op 12 mei in India, de grootste democratie ter wereld. Goede infrastructuur en openbaar vervoer, minder corruptie en economische groei zijn voor de Indiërs de belangrijkste thema’s. De minst bedeelden in India zijn vrouwen op het platteland. Wat kiezen zij? En valt er wel wat te kiezen?

Werk is één van de belangrijkste manieren om uit de armoedespiraal te komen.  In Nederland genieten vrouwen vaak van het privilege te kunnen kiezen of je werkt, ongeacht of je voor kinderen zorgt. In India hebben de meeste vrouwen deze keuze niet. Daarom vragen wij op zondag 11 mei, op internationale Moederdag, aandacht voor de positie van de vrouw op het platteland van India.

Heleen van Gent – Directeur Aesthetic Centre AkzoNobel: “Zorgen voor je kinderen, je geliefden, je gemeenschap is iets wat vrouwen, overal ter wereld,  delen. Dit is wat ons verbindt. Tijdens mijn reizen waarin ik veel vrouwen spreek, zie ik dat overeenkomsten tussen mensen groter zijn dan de verschillen. Als vrouw en moeder zelf geld kunnen verdienen geeft je de mogelijkheid beter te zorgen, geeft zelfstandigheid en eigenwaarde, een voorbeeld voor je kinderen. Omdat ik weet dat ik in niets verschil van een Indiase moeder maar alleen fortuinlijker ben omdat mijn wieg in Nederland stond, steun ik het werk van Women on Wings. Zodat Indiase vrouwen net zo trots op hun werk kunnen zijn als ik. Net zo goed voor hun kinderen kunnen zorgen en hen, net als ik, een mooie toekomst kunnen bieden.“

LieveDeclercq

Lieve Declercq, bestuursvoorzitter Vitens: “Ik beschouw mezelf als een gelukkige vrouw; in staat om drie kinderen op te voeden naast een fulltime baan. Ik kan mijn persoonlijke vaardigheden ontwikkelen, financieel onafhankelijk leven en elke dag genieten van de dagelijkse beslommeringen. De manier waarop Women on Wings werkt aan duurzame ontwikkeling van vrouwen op het platteland van India is één van de meest effectieve manieren om échte verandering te verwezenlijken. Specifieke, meetbare doelstellingen en de inspanningen en adviezen van deskundigen om terplekke banen te creëren  helpt vrouwen veel meer dan het geven van geld of het bouwen van scholen, huizen, waterputten, etc. Er zijn vele manieren om Women on Wings te ondersteunen en dit sociale business model te omarmen, waaronder een financiële bijdrage.”

FrancavanWInekl_Rabo_UW

Franca van Winkel, bestuursvoorzitter Rabobank Utrechtse Waarden: “Ik ben moeder van twee prachtige meiden met wie ik geen bloedband heb, maar wel een hechte relatie waarin liefde, zorg en aandacht voorop staan. Ik vind het een voorrecht om de zorg voor mijn gezin met mijn uitdagende werk te combineren. Ik heb diep respect voor de vrouwen in India, die onder niet te vergelijken omstandigheden dezelfde combinatie willen maken. Daarom participeer ik met mijn bedrijf in een programma van Women on Wings. Ik roep particulieren en andere ondernemers dan ook op om hetzelfde te doen, met expertise en/of een donatie. Ter ere van en ter inspiratie voor alle moeders, met of zonder bloedband.”

Top