Bedrijfskunde studente Iris

Voor mijn afstudeerscriptie over sociaal ondernemerschap was  ik op zoek naar sociale ondernemingen en zo ben ik in contact gekomen met Women on Wings. Managing co-founder, Maria van der Heijden, was zo vriendelijk mij een kijkje in de keuken van dit bedrijf te gunnen middels een interessant diepte-interview. Dat liet ik mij geen tweede keer zeggen.. En wat ben ik blij dat ik haar gesproken heb, want wat heeft dat mijn kijk veranderd! Dit interview heeft mij verrijkt met zo veel passie, inspiratie en fascinatie. Het heeft mij doen beseffen dat er zo veel meer is dan de traditionele manier van zaken doen. Dat geld niet de enige waardestroom is die een bedrijf succesvol kan maken, maar dat succesvol zaken doen ook gebaseerd kan zijn op het delen van kennis en kunde met de wereld. Een ambitie om het verschil te maken voor 1 miljoen vrouwen is een mooi uitgangspunt, maar Women on Wings implementeert deze droom ook gewoon. Ik – als bijna afgestudeerde bedrijfskundige en daarmee de nieuwe generatie van het toekomstige bedrijfsleven – kan daar nog zo veel van leren. Dit interview heeft mij alvast een eerste stap in de goede richting gegeven.

Iris van Daal, 24 jaar, bedrijfskunde studente aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Top