HIER BEN IK – Let’s Jazz

Gisteren was de boeklancering van HIER BEN IK. Expert Irma van Zand heeft een geweldig boekje gemaakt! Op iedere bladzijde staat wel iets wat mij raakt. Een paar voorbeelden:

  • The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away (Pablo Picasso).
  • Alles wat je doet heeft invloed, ook niets doen. Ieder gedrag is een vorm van communicatie (Paul Watzlawick).
  • Er is geen ik zonder de ander en geen wij zonder zij (Noelle Aarts).

Het boekje is echter allerminst een opsomming van wijze woorden. Het is geweldige inspiratiebron voor communicatie van mensen in bedrijven. Alleen de vorm is al geniaal: een elastiekje verbindt de pagina’s maar in de inleiding word ik al uitgenodigd om de pagina’s te husselen als een andere volgorde logischer is voor mij.

Naast de vorm raakt de inhoud me. Oude vormen van communicatie zijn hopeloos ouderwets (zendergericht, eendimensionaal). Volgens Irma is het meer dan tijd voor persoonlijke verhalen volgens de principes van de jazz muziek. Jazz-muzikanten maken afspraken voordat ze het podium opgaan. De rollen worden verdeeld. Op het podium treden ze op als collectief en improviseren er individueel op los. Iedereen neemt zijn eigen verantwoordelijkheid.

Irma begeleidt organisaties in communicatie door het toepassen van de jazz principes. Zo ook Women on Wings. De afgelopen twee jaar heeft Irma een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling van de website, het gebruik van social media en de content: het stimuleren en coachen van ons team en onze experts om zichtbaar te maken waarom en hoe wij doen wat wij doen. Wil je meer weten over Irma? Bestel dan haar boekje HIER BEN IK….. irma@f-irma.nl (11,50 euro ex btw en verzendkosten).

Top