Women on Wings maandag 17 februari in Koffietijd over ‘Gewoon ongesteld’

In de Nederlandse talkshow Koffietijd was op 17 februari aandacht voor het nieuwe programma waaraan Women on Wings zich heeft verbonden: ‘Gewoon ongesteld’.  Maria van der Heijden (co-founder Women on Wings), Ariette Brouwer (Simavi) en Dianda Veldman (Rutgers WPF) zaten aan tafel bij presentatrice Loretta Schrijver en lichtten toe waarom het zo belangrijk is dat vrouwen in India ook ‘gewoon’ ongesteld mogen zijn. Ook gaven ze inzicht hoe ze dit doel in India gaan bereiken. Kijk hier de uitzending terug.

Maria: “Women on Wings is partner om bedrijven te faciliteren in het produceren, distribueren en verkopen van maandverband. Daarmee creëren we werkgelegenheid voor vrouwen. Dubbele winst dus, een belangrijk product én inkomen voor vrouwen.”

Tijdens het Goed Geld Gala 2014 op 4 februari heeft de Nationale Postcode Loterij een Extra Trekking toegekend aan Simavi, Rutgers WPF en Women on Wings. Met deze steun gaan de drie organisaties de situatie rondom menstruatie in India verbeteren. Dankzij de Nationale Postcode Loterij kan ook in Nederland aandacht worden gevraagd voor dit probleem. Het doel is om vrouwen in Nederland bewust te maken van de psychische, sociale en medische gevolgen wanneer vrouwen in India, als gevolg van hun menstruatie, de toegang wordt ontzegd tot de voor onze begrippen meest normale zaken. Het optreden in Koffietijd, een zeer succesvolle dagelijkse televisie talkshow op RTL4, is een mooi podium voor aandacht in Nederland. Meer informatie over het programma vind je hier.

Top