Processen en rituelen liggen dichter bij elkaar dan je denkt.

Processen en rituelen liggen dichter bij elkaar dan je denkt.

Hindoewijzer-3-nov-2012_-Spiritualiteit-van-rituelen_595x-595x335_1024Op 1 oktober organiseerde het NICCT de jaarlijkse Netherlands India Business Meet. Een boeiende bijeenkomst waar het Nederlands/Indiase bedrijfsleven elkaar ontmoet. Het netwerken is natuurlijk belangrijk, maar van elkaar leren ook.

Hoe vaker ik in India kom en werk, hoe meer ik me realiseer dat de cultuur/land waar ik geboren ben nogal dominant is in mijn eigen denken en handelen:-)

Tijdens deze bijeenkomst kreeg ik een inzicht aangereikt die me verraste in zijn eenvoud.

In India  is er een grote loyaliteit ten aanzien van processen werd er gezegd. En daarmee bedoelde de spreker dat een gestandaardiseerde werkwijze goed te implementeren is binnen een Indiaas bedrijf. Reden die hij aan gaf was de krachtige aanwezigheid van rituelen in het dagelijks leven, al dan niet voortkomend uit een religie. Vaste patronen, handelingen en gewoontes horen daarbij dus waarom ook niet bij werk.

Hoe helder kan het zijn!

“Fantastic experts, board members, employees and other stakeholders support us in our work and share the same ambition: to take rural families out of poverty by creating employment for women.”

Maria van der Heijden
Co-founder at Women on Wings

Top