“I have learned to observe rather than just look” – Sairam Iyer, Ode to Earth

Toen ik aan een vriendin vertelde dat ik een Trend Summit in Delhi ging geven, was zij erg verbaasd. “Je bent er nog nooit geweest, hoezo?” En dat denk je wellicht nu ook als je leest dat het onderwerp van de jaarlijkse Women on Wings Summit dit jaar ging over trends.

Hoewel we al 6 jaar in India bezig zijn, is het niet onze taak om deze stylingtrends als eerste te bespreken. Dus het ging niet over welke kleur volgende zomer helemaal hip zal zijn of welk materiaal gebruikt moet worden bij de volgende collectie. Nee, we willen onze klanten graag op een andere markt-gerichtere manier leren kijken. En de consument, net als in ons land, centraal stellen. Dit marketing denken is voor de meeste Indiërs nog nieuw. Marketing staat gelijk aan sales. Dus het praten over trends bleek een prima middel om dit denken te bevorderen.

Tijdens The Summit behandelden we theorie, het wat-waarom-hoe over trends, werkten we in groepjes aan producten die vanuit een maatschappelijke trend zouden kunnen ontstaan en we gingen in groepen op shopsafari. Er mocht niets gekocht worden, want dan schiet je in de verkeerde rol.  Juist alleen kijken en observeren.

En zo kwamen onze klanten tot de conclusie: “everybody is a trendwatcher, you just have to learn how to look!”.

 

Top