Op handelsmissie

Volgende week doen wij mee aan de economische handelsmissie naar India onder leiding van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen. Deze week staat in het teken van de laatste afspraken maken met de bedrijven die deelnemen en het organiseren van het vijfdaagse programma in India. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Economie van het platteland
Onze doelstelling voor deelname aan deze missie is om de kennis en kunde van het Nederlandse bedrijfsleven te delen met de economische potentie van het platteland in India. Ondanks de prachtige groeicijfers van India in de stedelijke gebieden wonen en leven 800 miljoen mensen in India op het platteland voor minder dan 2 dollar per dag. In een recent verschenen rapport van de Wereldbank wordt India geschaard onder de tien snelst groeiende economie├źn ter wereld hoort. Maar voor de ambitie van een snellere, duurzame groei is het noodzakelijk dat de economie op het platteland zich verder ontwikkelt.

The missing middle
In India is 93% van de mensen zelfvoorzienend, in onze taal ZZP-ers. De kleinere en middengrote bedrijven, het MKB, ontbreekt nagenoeg. Het rapport van de Wereldbank spreekt over ‘The Missing Middle’. De belangrijkste banenmotor van Nederland ontbreekt in het India van nu. Nederlandse bedrijven kunnen bijdragen aan de gewenste groeistrategie door kennis en kunde te delen.

Business skills
Als Women on Wings delen wij op dit moment ‘business skills’ met 19 Indiase MKB bedrijven. Met Nederlandse agro- en foodbedrijven kunnen we het MKB van India versterken en het aantal bedrijven uitbreiden. Volgende week gaan we ontdekken hoe. Verhalen volgen.

Top