Doet management ertoe?

Onlangs had ik een interessant gesprek met Kellie Liket. Kellie promoveert op onderzoek naar de impact van goede doelen bij de Erasmus Universiteit. Zij constateert in haar onderzoek dat er een groot gat zit tussen de werkelijke impact van activiteiten en de perceptie van de financiers. Met een achtergrond in marketing en communicatie weet ik dat perceptie altijd waar is, ook al zijn de feiten anders. De vraag is dan ook hoe wij, als Women on Wings, de perceptie managen van onze financiers.

Waarde van consultancy
Ervaring leert dat wij met onze consultancy toegevoegde waarde leveren voor de bedrijven op het platteland in India. De impact is groot. Bij bedrijven als Fabric Plus,  Jharcraft en Jaipur Rugs stijgt de omzet en neemt het aantal banen toe met 25%. Het resultaat: dit jaar verwachten we 50.000 nieuwe banen. Onze investering beperkt zich op jaarbasis tot 500.000 euro, ofwel met iedere 10 euro wordt een nieuwe baan gecreëerd.

Perceptie managen
Financiering van onze activiteiten is in deze crisistijd niet eenvoudig. De vraag is hoe we de causaliteit van de creatie van banen en ons werk nog duidelijker kunnen maken. Kellie adviseert onderzoek te gebruiken van gerenommeerde instituten. Zoals een publicatie in Oxford Journal in februari 2013 over een onderzoek naar het effect van consultancy bij textielbedrijven in India. De belangrijkste conclusies: de productiviteit steeg met 17% in 1 jaar door advies van het management. Met name het productieproces en het voorraadbeheer kon een stuk efficiënter worden ingericht.

Win-win
Management doet ertoe. Consultants brengen informatie en kennis en kunde in die een groot effect hebben in omzet en aantal banen. De uitdaging is aan ons om onze ervaringen te delen zodat ons werk op waarde geschat kan worden door financiers. Financiers hebben immers ook iets te winnen met ons: bijdragen aan impact voor honderdduizenden vrouwen op het platteland in India.

Top