Zo blij als een kind

Zo blij als een kind

De Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoekt Nieuwe Business Modellen. Modellen die passen in een tijdgeest waarin we op zoek zijn naar een duurzame sociale cohesie. Women on Wings is een nieuw businessmodel waarin waardecreatie ontstaat door kennis te delen. Een team van 50 ervaren experts ontwikkelen ‘job creating business models’ met ondernemers in India ten dienste van nieuwe banen voor vrouwen op het platteland. Een simpele en zeer doeltreffende business waarin inmiddels meer dan 80.000 banen zijn gecreëerd.

Alle reden om erover te vertellen tijdens een bijeenkomst op vrijdag 28 juni jl. in Nijmegen. Jan Jonker begeleidt vanuit zijn vakgroep Bedrijfskunde een tiental studenten die onderzoek doen naar nieuwe business modellen. De modellen zijn talrijk, alleen in 2012 zijn er al meer dan 100 nieuwe bedrijven gestart. Women on Wings heeft inmiddels bijna 6 jaar ervaring; ik mocht onze ervaringen delen met het publiek. Alle deelnemers aan de middag kregen een schriftje mee, met de hand gemaakt door vrouwen van Jharcraft, een klant van Women on Wings. Waarom we dit doen?

Marijke Vos, werkzaam bij Eneco en één van de sponsors van de bijeenkomst, mailde me de volgende dag: “Mijn dochtertje is erg blij met haar boekje en vertelt aan iedereen dat het in India is gemaakt!”

Daar word ik heel blij van!

Meer weten over de Nieuwe Business Modellen? http://www.nieuwebusinessmodellen.info/nl/publicaties/

“Through this partnership with Women on Wings, we want to enable more women to earn their own income that will give them greater financial means to improve their livelihoods. Economic independence for women means more children can go to school, more meals per day for their families and communities, and an overall better standard of living for them and future generations”

Ilan Vuddumalay
C&A Foundation

Top