Zo blij als een kind

Zo blij als een kind

De Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoekt Nieuwe Business Modellen. Modellen die passen in een tijdgeest waarin we op zoek zijn naar een duurzame sociale cohesie. Women on Wings is een nieuw businessmodel waarin waardecreatie ontstaat door kennis te delen. Een team van 50 ervaren experts ontwikkelen ‘job creating business models’ met ondernemers in India ten dienste van nieuwe banen voor vrouwen op het platteland. Een simpele en zeer doeltreffende business waarin inmiddels meer dan 80.000 banen zijn gecreëerd.

Alle reden om erover te vertellen tijdens een bijeenkomst op vrijdag 28 juni jl. in Nijmegen. Jan Jonker begeleidt vanuit zijn vakgroep Bedrijfskunde een tiental studenten die onderzoek doen naar nieuwe business modellen. De modellen zijn talrijk, alleen in 2012 zijn er al meer dan 100 nieuwe bedrijven gestart. Women on Wings heeft inmiddels bijna 6 jaar ervaring; ik mocht onze ervaringen delen met het publiek. Alle deelnemers aan de middag kregen een schriftje mee, met de hand gemaakt door vrouwen van Jharcraft, een klant van Women on Wings. Waarom we dit doen?

Marijke Vos, werkzaam bij Eneco en één van de sponsors van de bijeenkomst, mailde me de volgende dag: “Mijn dochtertje is erg blij met haar boekje en vertelt aan iedereen dat het in India is gemaakt!”

Daar word ik heel blij van!

Meer weten over de Nieuwe Business Modellen? http://www.nieuwebusinessmodellen.info/nl/publicaties/

“The sales strategy workshop with the Women on Wings team has really helped us bring together our sales team. We feel that this intervention was very timely and the facilitation was very well done. We would like to express our thanks to the Women on Wings team for their inputs.”

Rashmi Bharti
Co-founder at Avani Earthcraft

Top