Jharcraft: de eerste zichtbare stappen op weg naar een echt merk

Na de branding workshop van Ellen en Karen in juni, is onze expert Henk Seelt van reclameburo NEUS AMSTERDAM aan de slag gegaan. Hij heeft de brand values vertaald en gevisualiseerd naar een retail merk uitstraling. Best lastig als je de klant niet kent, maar met een goede briefing van je collega experts kom je, zo blijkt vandaag, heel ver. Intern waren we al erg enthousiast over het resultaat, maar het is natuurlijk erg spannend hoe de klant er op reageert. En die reageerde heel erg enthousiast en begreep onmiddellijk de toegevoegde waarde van het voeren van een consistent beeldmerk en een consistente communicatie. De mix van traditie en eigentijds gaf precies weer waar Jharcraft voor staat.

Shopper´s Stop
Het moment kon ook niet beter: vandaag is hier de grootste georganiseerde retailer op bezoek, Shopper’s Stop, waar Jharcraft de mogelijkheid krijgt om in alle 61 bestaande en de 15 nieuw te openen winkels, een shop-in-shop concept mag neerzetten. Wat een kans om het merk Jharcraft in de markt te zetten. En wat een timing dat de merk identiteit nu vorm en gezicht krijgt.

Het jaar van de marketing
2013-2014 is het jaar van de marketing voor Jharcraft. Women on Wings werkt wekelijks met hen samen vanuit het Women on Wings kantoor in India. En met succes! Door de continue focus op marketing en verkoop is de omzet in alle winkels gestegen en in sommige maar liefst vervijfvoudigd. Het creëren van het merk Jharcraft gaat ons daarbij nog meer helpen. Een vruchtbare samenwerking tussen klant en Women on Wings en tussen de verschillende experts van Women on Wings in India en Nederland. En uiteindelijk levert dit weer veel nieuwe banen op voor de vrouwen op het platteland van Jharkhand. Creating opportunities and changing lives.

Top