Passie, inzet en strijd zijn de weerspiegeling van een vrouw

Dit is volledig van toepassing op de 45 jarige Meera Devi woonachtig in Surat Gragh Village, die ik ontmoette tijdens één van mijn werkbezoeken aan Jaipur Rugs. Ze is tot haar achtste naar school gegaan. Haar man, Ishwar Mal verliet school op zijn elfde. Meera Devi trouwde jong en werd moeder op haar twintigste en vanaf die tijd was gebrek aan inkomsten haar grootste zorg. Zij en haar man beschikten niet over een eigen stukje grond en moesten als losse arbeiders een dagelijkse strijd leveren om werk te vinden. Deze enige bron van inkomsten was ook niet voldoende om van te leven.

Even leek het erop dat ze het gingen redden, toen ze werk kregen als tapijtwever. Maar helaas, ook dit bracht niet voldoende geld op om van te kunnen leven. Het leven van Meera Devi werd nog moeilijker toen haar man overleed en zij achterbleef met 3 kleine kinderen. Pas toen Jaipur Rugs op haar pad kwam, veranderde het lot.
Meera Devi: “Sinds ik een vast inkomen heb, is mijn leven zoveel verbeterd. Het is mij gelukt om twee van mijn dochters te laten trouwen, mijn zoon gaat naar school. Mijn jongste dochter, die een opleiding volgde, heeft nu werk. Mijn werk bij Jaipur Rugs is mijn leven en mijn werk heeft mijn kinderen geluk gebracht!”

Meera Devi is één van de 40.000 vrouwen die voor Jaipur Rugs werken. Tijdens fieldvisits heb ik meerdere van deze sterke en trotse vrouwen mogen ontmoeten en spreken. Ze verdienen het om gehoord en gezien te worden, dus ik blog af en toe over één van hen. Als voorbeeld voor al die vrouwen op het Indiase platteland die nog geen werk hebben. En daar doen we het allemaal voor bij Women on Wings: werkgelegenheid creëren voor deze vrouwen die met een baan hun leven en dat van hun gezin dus écht zien veranderen. Ik ben blij dat ik daar als expert bij Women on Wings een onderdeel van mag zijn.

Top