Minder is meer

Minder is meer

Volgende week zijn Karen de Loos en ik zelf een aantal dagen aan het werk bij Jharcraft. Een klant waar we nu zo’n 1,5 jaar mee werken en met resultaat. De groei in banen voor vrouwen op het platteland is enorm. Wij hebben gewerkt aan de voorraad beheersbaar maken, verbeteren visual merchandising, organisatie structuur versterken, teambuilding en interne communicatie. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het overall marketingplan. Inmiddels is de klant  zelf zover dat hij vindt dat Jharcraft een merk moet worden, met alles wat daarbij komt kijken.

Klinkt simpel en in de Nederlandse context hadden we die vraag al eerder willen beantwoorden. India is echter groot in kleine businesses en die beginnen  niet allemaal met een merkstrategie!

In de voorbereiding is dus de uitdaging om een workshop in elkaar te zetten die praktisch, interactief en flexibel is.  Om goed aan te sluiten op het ‘opname’ vermogen van de klant.  Waarbij minder waarschijnlijk meer zal zijn.

Karen heeft met groot enthousiasme de workshop fantastisch  voorbereid met input uit haar eigen netwerk. Volgende week is ons doel om de klant  zo ongeduldig te maken, dat ze direct aan de slag willen met de implementatie. Dan zijn de eerste stappen op weg naar een sterk merk in India gezet. Wordt vervolgd.

“Through this partnership with Women on Wings, we want to enable more women to earn their own income that will give them greater financial means to improve their livelihoods. Economic independence for women means more children can go to school, more meals per day for their families and communities, and an overall better standard of living for them and future generations”

Ilan Vuddumalay
C&A Foundation

Top