Hoe bouwt Jharcraft een sterk merk?

Jharcraft (Ranchi, Jharkhand) is opgericht in 2006 en sinds 2011 klant bij Women on Wings. Zij zijn dus gewend aan de diensten die we leveren en kunnen zelf ook heel goed hun behoeften omschrijven waar ze onze hulp nodig hebben.

Aan de slag met merk & communicatie
1 van de vragen speelt op het gebied van branding & communicatie. En dat is waar Ellen en ik op woensdag 12 en donderdag 13 juni een workshop over gaven. Deze hadden we vorige week al zorgvuldig afgestemd dus het basisverhaal was klaar bij vertrek. Dinsdagmiddag hadden we een updategesprek met de Managing Director, die – terwijl hij ons voorzag van de meest recente informatie over trainingen aan nieuwe clusters vrouwen (waarover veel in de pers die dag) – de alledaagse zaken als brieven ondertekenen, telefoontje opnemen, personeel bij zich vragen vooral ook liet doorgaan. Je zou je soms afvragen ‘waar is de focus van deze directeur’, maar die is er. En hoe. Multitasken blijkt niet te bestaan maar hij is er ongelofelijk goed in. Verloor ook niet 1 keer de draad van het verhaal aan ons.

Na overleg met hem, waarin ook ter plekke nog werd bepaald wie er wel/niet bij de workshop aanwezig zouden zijn, konden we het basisverhaal weer een update geven. Slides eruit, slides verschuiven, slides erin. Afgestemd op de groep die aanwezig zou zijn.

Dag 1 van de workshop: starten met de merkwaarden
Voor ons zat woensdag – in de kamer van de MD – een eagere groep bestaande uit marketeers, designers, operations, etc. We namen ze mee door de theorie van merkwaarden en deden met elkaar een eerste aanzet daartoe. Mooi om te zien hoe het team in discussie gaat met elkaar. Het is ook niet gemakkelijk om ‘even’ waarden te benoemen. Sterker nog: je moet er minimaal 1 nachtje over slapen, wat ze vervolgens ook deden. En nog zijn ze natuurlijk nog niet gegoten in beton. Welke zijn onderscheidend genoeg, welke niet. Wat past echt bij Jharcraft? Socially involved? Dat zijn ze vanuit hun DNA, daarom ook hun missie ‘creating opportunities, changing lives’. Na het theoretische gedeelte, was er natuurlijk ook ruimte voor praktijk. Zoals moodboards maken van de door het team gedefinieerde focus customer. Het is en blijft voor iedereen leuk om bladen te lezen, te knippen en vervolgens met elkaar tot 1 moodboard te komen. Prachtige resultaten met heldere omschrijvingen. Stap voor stap langs alle elementen van een merkproces dus.

Van dag 1 naar dag 2
Einde van de dag haalden Ellen en ik het net met elkaar op om zodoende de sheets voor dag 2 toch nog maar weer eens overhoop te gooien. Zoals wij altijd zeggen ‘standvastig op het doel, flexibel op de weg erheen’. And so we did -:).

Het is zo fijn te zien dat je je input geeft en dat mensen er zelf mee aan de slag gaan! Het concept is dan ook: voordoen, meedoen, zelf doen, want uiteindelijk zijn zij de mensen die ermee aan de slag moeten.

Top