Sakhi Retail: ondernemersnetwerk van vrouwen

Sakhi Retail: ondernemersnetwerk van vrouwen

In een klein kamertje in een woon/werkwijk van Mumbai ontmoeten wij vandaag Prema Gopelan, directeur van SSP (Swayam Shikshan Prayog). Missie van SSP: sustainable community development by empowering women as leaders and entrepreneurs. Doel van het gesprek is te praten over een mogelijke rol van Sakhi Retail in de verkoop en distributie van maandverband. Sakhi Retail is opgericht door SSP en een sociale onderneming voor de verkoop en distributie van duurzame producten in 5 districten in Maharashtra en Bihar met 1.000+ vrouwen.

Gezond bedrijfsmodel
De sociale achtergrond van Prema en de sociale doelstelling van SSP maken het opzetten van een business als Sakhi Retail uitdagend. Hoe zorg je dat je een gezond bedrijf ontwikkeld met de juiste vraag uit de markt, een soepele distributie en producten van goede kwaliteit? Met als randvoorwaarde een marge voor alle schakels in de keten, niet in de laatste plaats voor de vrouwelijke ondernemers die de producten in shops of huis aan huis verkopen.

Sanitary Pads 2.0
Een waardevolle ontmoeting, waarin we winst voor beide organisaties zien: het netwerk van Sakhi Retail en de businesskennis van de experts van Women on Wings. De komende dagen kijken we in Assam, Delhi en Jaipur met andere organisaties naar een netwerk van kennis en kunde. De kop is er af: het WoW team Sanitary Pads 2.0 bestaat deze week uit Deepika, Linda en ikzelf. Op pad gestuurd met een briefing van experts Jan Anne, Patrick en Adrianne. We keep you posted!

 

“Thanks to the consultancy of Women on Wings, we now understand our team strengths and areas of improvement and more importantly, how we should be organizing ourselves going forward.”

Siva Devireddy
Founder and CEO at GoCoop

Top