Jaipur Rugs: sociaal ondernemen in elke draad

Gisteren zijn Mark Roerdinkholder en ik begonnen met ons werkbezoek bij Jaipur Rugs in, je raadt het al, Jaipur. Zondagmiddag hebben we het programma afgestemd met de CEO van de JR Foundation. Een volle agenda met veel punten van hun kant die behandeld moeten gaan worden. Een greep hieruit:

  • strategisch plan tot 2020 (met een banengroei van 40.000 naar 100.000 artisans)
  • grass root leadership trainingsprogramma
  • een programma voor mensen met een fysieke beperking
  • artisan education program
  • toerisme opzetten naar de dorpen waar geproduceerd wordt

Kortom een volle agenda bij een bedrijf dat gebouwd is op sociaal ondernemerschap. Een bedrijf met veel potentie maar, zoals de agenda het aangeeft, ook een uitdaging in het hebben van focus.

De Women on Wings methode
Na het vorige bezoek van Nicolette en Mark afgelopen november, is er een concreet plan achtergelaten om de communicatie naar en binnen de dorpen te verbeteren om nieuwe wevers te werven. Het is fantastisch om te zien hoe dit goed en professioneel is opgepakt. En met resultaat. Kostte het in het verleden 2 tot 3 maanden om een trainingsklas in een dorp vol te krijgen, nu lukt dat binnen 2 weken door een duidelijke en heldere communicatie. Tussen November en Mei hebben Mark en Nicolette een aantal keren via Skype de voortgang besproken en de voorstellen doorgesproken.
En dat is de Women on Wings methode: van strategisch naar praktisch en een langdurige samenwerking met de klant. En dat leidt weer tot een duurzame banengroei voor vrouwen op het platteland van India.

De komende dagen staan in het teken van prioriteren,  focus aanbrengen, de quick wins binnen halen en de vervolgstappen in de tijd uitzetten. De betrokkenheid van Women on Wings zal zeker intensiever gaan worden met deze ambitieuze groeiplannen. Dit is mogelijk door de opbrengst van de veiling tijdens de lustrumviering van Women on Wings afgelopen september.

Ronald van het Hof

Top