Sociaal investeerders opgelet: Fabric Plus genomineerd voor de Sankalp Award 2013

De Sankalp Award is een prestigieuze onderscheiding voor sociaal ondernemers in India. Onze klant Fabric Plus is genomineerd, en daar zijn we trots op. Er zijn 5 verschillende categorieën:
– Agriculture, food and rural business
– Health, water and sanitation
– Clean energy and clean technology
– Education and vocational training
– Technology for development
Per categorie zijn er 4 finalisten. Fabric Plus strijdt mee in de eerste categorie. Volgende week is een tweedaagse conferentie in Mumbai (www.sankalpforum.com) waar ook de awards worden uitgereikt. Eén winnaar per categorie (eervol) en een overall winnaar die maar liefst $ 40.000 wint. Maar die win je niet zo maar. Allereerst moet je genomineerd worden, dat is al een eer. De genomineerden hebben in maart een 3 daagse bootcamp gehad om een goed onderbouwde presentatie aan de jury te kunnen geven op 16 april. Samen met onze Indiase consultant Deepika hebben we de afgelopen dagen hard gewerkt met het team van Fabric Plus om de winnende presentatie te maken. Gisteravond laat is de tekst verzonden, vandaag gaan we hem spannend maken met beelden en natuurlijk oefenen met Dilip Barooha, de CEO, die de presentatie gaat geven.
De conferentie is een tweedaagse marktplaats waar sociaal ondernemers, sociaal investeerders en consultancy bedrijven elkaar ontmoeten. Women on Wings is daar natuurlijk ook bij om het netwerk van potentiele klanten en partners verder uit te breiden.
Fabric Plus heeft de ambitie om de komende 5 jaar flink te groeien. Ze willen meer dan vervijfvoudigen in omzet en dus ook in het aantal banen. Tijdens de conferentie krijgen de genomineerden de kans om een 3 minuten durende elevator pitch te houden voor alle ruim 1000 aanwezigen, waaronder de sociaal investeerders. We hebben hier in Guwahati een verpletterende pitch voorbereid. Er is een flinke investering nodig, maar met een uniek product als de non-violent, super ecologische Eri zijde, een toekomstige positieve sociale impact op 100.000 families op termijn, een super gemotiveerd management en medewerkers en de professionele begeleiding van Women on Wings staan de investeerders straks in de rij. Wie weet ook iets voor Nederlandse sociaal investeerders?

Top