Full swing

Full swing

Na ons bezoek eind vorig jaar was het een paar maanden stil. Ik begon me zorgen te maken. Geheel onterecht. Wat een dynamiek bij Jaipur Rugs!

Ze zijn voortvarend aan de slag gegaan met de voorgestelde quick wins uit onze eind-presentatie. Branch Managers (BM) en Quality Supervisors (QS) groeten voortaan standaard namens JR alle artisans tijdens hun werkbezoeken en zijn herkenbaar aan hun JR-shirt en ID-kaart, posters die de ‘benefits’ van werken voor JR visualiseren zijn ontwikkeld en in dorpen verspreid, films over JR worden vertoond tijdens dorpsbijeenkomsten, de weefgetouwen hebben de oranje (huis)kleur gekregen om zich te onderscheiden van de concurrenten, Mr NKC (de oprichter van JR) heeft een wekelijkse telefonische conferentie met alle BM en QS, communicatie met de artisans is een vast punt tijdens het zaterdagochtendoverleg met al het personeel van het hoofdkantoor  …en nog veel meer.

Het resultaat? Langzaamaan veranderen artisans in JR-ambassadeurs. Ze zijn niet alleen trots op hun eigen werk, maar kunnen ook anderen enthousiasmeren om voor JR aan de slag te gaan. Afgelopen halfjaar zijn 1.200 nieuwe mensen getraind, waarvan 900 vrouwen. Komend jaar wil JR uitbreiden met 3.500 artisans, waarvan zo’n 3.000 vrouwen.

Tijdens recente Skype calls zijn Mark en ik in overleg met vertegenwoordigers van JR en de JR Foundation. We beantwoorden vragen, geven input en feedback op te ontwikkelen activiteiten. De energie is ‘bijna voelbaar’. Heerlijk werken. Eind mei staat ons volgend werkbezoek in de planning. Ik kijk er naar uit!

“Through this partnership with Women on Wings, we want to enable more women to earn their own income that will give them greater financial means to improve their livelihoods. Economic independence for women means more children can go to school, more meals per day for their families and communities, and an overall better standard of living for them and future generations”

Ilan Vuddumalay
C&A Foundation

Top