En zo ziet de Sankalp Award er uit…….

Maar helaas heeft Fabric Plus deze niet gewonnen. Fabric Plus deed mee in de categorie agriculture, food and rural business. Naast de award was er ook een geldprijs in deze categorie beschikbaar gesteld door een investeerder in agriculture development and innovation. En de winnaar was een productinnovatie in de agrarische sector. Overigens een mooi product dat veel geld bespaart voor de boeren en de kwaliteit van de gewassen verbetert. Dus zeker verdiend. Maar toch…. Er is nu in ieder geval belangstelling van investeerders voor Fabric Plus en de eerste bezoekafspraken in Guwahati zijn al gemaakt.

Deze conferentie ging vooral over social impact investeren. Wat is dat nou precies, hoe meet je dat en wanneer is het eigenlijk social impact investeren. Het is in India zo groot geworden dat er twijfels gaan ontstaan over het nut, de effectiviteit en het uiteindelijke succes. Daarnaast is er ook nog eens een kwistig met (gratis) geld strooiende overhead in de vorm van subsidies. In hoeverre zijn het nog echte entrepreneurs…. en hoe duurzaam zijn ze. Hoe ga je het effectiever maken en wie is er verantwoordelijk voor een deugdelijke betrouwbare resultaatmeting? Vragen waar nog geen antwoord op is, maar er is wel vastgesteld dat het ” eco-systeem ” van social impact investment aan het veranderen is.

Het is fantastisch om te zien hoe jonge Indiase ondernemers, veelal gestudeerd in USA, terugkomen in hun land om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de levensomstandigheden in de arme rurale gebieden, waar Women on Wings ook werkt.

Verder veel nieuwe contacten aangeboord, met ondernemers en investeerders. Daar waar de investeerders met geld komen kan Women on Wings de business kennis verankeren en zo het bedrijf naar het volgende niveau van ontwikkeling brengen. Een mooie kans om samen te werken en banen voor vrouwen op het platteland te creeren. Een paar boeiende, interessante en leerzame dagen met een flinke lijst nieuwe contacten die weer opgevolgd moeten gaan worden. Eerst vannacht naar huis vliegen, morgen is er weer een dag.

Top