De paarse koe

Deze week vierden we een Holi feestje met onze experts. Holi is een traditie binnen het hindoeisme om de lente in te luiden. Bij het lentefeest hoort traditioneel een regen van gekleurd poeder. Deze verfregen hebben wij vertaald naar het maken van schilderijen, een andere manier om samen op zoek te gaan naar vernieuwing in ons werk. De koe is een heilig dier in India, paars is anders en past bij het kleurrijke Holi.

Wat is de paarse koe?
De paarse koe is een marketingbegrip en de gedachte is dat de paarse koe opvalt. De paarse koe is anders dan anders. Blinkt uit op een bepaald aspect dat een totaal nieuwe standaard zet in de markt. Een paarse koe is terug te brengen tot een simpel statement. Het is niet alleen een promotioneel verhaal, maar draait om werkelijke toegevoegde waarde. In 10 jaar tijd 1 miljoen banen realiseren voor vrouwen op het platteland van India. Een paarse koe.

Paarse vlekken
Onze paarse koe wordt vorm gegeven door een team van 50 experts. Wat zijn de paarse vlekken van deze experts? Waar zijn ze bijzonder in? Wat zijn de unieke kenmerken? Daar gingen we naar op zoek. Om vervolgens met het palet van paarse vlekken de paarse koe te versterken. De uitkomst? Het team van experts heeft een enorm netwerk en een onuitputtelijk reservoir aan kennis en kunde. Deze kennis en kunde willen we beter delen. Niet alleen in bijeenkomsten maar ook digitaal, via een groep op LinkedIn. De naam van dit project? De Bengaalse Tijger. Samen met experts Marja Versleijen en Door Verbunt heeft Adrianne Jonquière-Breure daar een prachtig schilderij van gemaakt.

Top