Zakelijke liefde

Het nieuwe jaar staat bol van de uitdagingen. Het uiteindelijke doel: resultaten halen met onze Indiase klanten en de mijlpaal van 100.000 banen realiseren. Om dit doel te bereiken hebben we mensen en middelen nodig. Gelukkig hebben we een fantastisch team van 50 experts die hun tijd en expertise beschikbaar stellen aan de Indiase ondernemers. En we hebben een mooi netwerk van bedrijven, private en bedrijfsfondsen en particulieren die onze activiteiten financieren en mede mogelijk maken.

Ook voor dit jaar is het een forse uitdaging om voldoende financiele middelen te hebben voor onze ambitie: 1 miljoen banen voor vrouwen op het Indiase platteland.

Marischka Leenaers, expert in fondsenwerving, heeft Women on Wings 5 gouden regels aan de hand gedaan:

  1. Big money follows big ideas: het gaat om het hebben van een visie, een ambitie, een uitdagend doel en een sterke casus voor support
  2. Inspiring leadership: mensen geven aan mensen, het gaat om vertrouwen
  3. Fundraising is friendraising: een goed netwerk en voldoende mensen met wie je contact hebt
  4. Hostmanship, service, well organized: een goede organisatie van fondsenwerving
  5. To love: zorg voor een positief imago en merkbekendheid

Met deze 5 ingredienten zijn we het nieuwe jaar goed van start gegaan. Inmiddels zijn we 10 gesprekken verder met potentiele partners; expert Martha van Dijk coördineert de gesprekken met bedrijven. Niets is leuker dan te vertellen over ons werk en mensen enthousiast te maken om partner te worden. Zakelijk flirten noemen we dat..…

Een goede start van 2013: de zakelijke liefde met mijn voormalige werkgever Rabobank is omgezet in een samenwerkingscontract. Voor de komende 3 jaar is Rabobank Utrechtse Waarden Premium Wing, daar zijn we super blij mee.

* op foto v.l.n.r. Simone Groenendijk (Rabobank Foundation), Maria van der Heijden, Francien van der Wal (Rabobank Utrechtse Waarden)

Top