Ranchi, deze week even het middelpunt van India…

Hoog tijd voor een blog uit het altijd weer verrassende en fascinerende India. Vanuit Ranchi waar vandaag de cricketmatch India-Engeland wordt gespeeld in het spiksplinternieuwe stadion dat 40.000 toeschouwers kan hosten. De spanning en opwinding is in de stad te voelen. Cricket is hier volksport nummer 1. Het is dan ook mooi om te zien dat op elk veldje in de stad de jeugd cricket oefent. De grote held Dhoni, captain van het Indiase team, komt uit Ranchi. Naast de oude goden bijna een nieuwe God. Een kaartje kost tussen de 1500 en 400o INR, tussen de  20 en 55 Euro, voor veel mensen een maandsalaris. Een paar medewerkers van Jharcraft kwamen vandaag trots hun ticket laten zien…. Want daar was ik aan het werk, al een paar dagen. Er was weer genoeg te doen. Het thema van de workshop deze reis was ontstaan n.a.v. een bestelling van Nicolette Biessels, één van onze experts. Zij had als relatiegeschenk tafelkleden besteld met print en borduur, eigen label etc. Laten we zeggen dat de executie van deze order gewoonweg slecht was en de communicatie eromheen was al niet beter. In de wekelijkse skypecalls met de regiomanagers en het hoofdkantoor had ik al meegekregen dat dit eigenlijk geen uitzondering was. Tijd om deze koe maar eens bij de horens te vatten; aansprekende voorbeelden werken altijd goed.

We hebben de afgelopen dagen een combinatie gemaakt van theorie en hele praktische invulling en oplossingen. Theorie over ownership, gedrag en verantwoordelijkheid en praktijk door het inrichten van het orderproces. Steven Covey en zijn habits zijn altijd aansprekend als het gaat om plannen, prioriteren en pro-actief werken. Elementen die hier nu juist ontbreken. Dit dan ondersteunen met het maken van tools als het in kaart brengen en inzichtelijk maken van het orderproces, het ontwikkelen van een orderformulier en het maken van een checklist, gevolgd door het inrichten van de communicatiestructuur. En zo lever je dan een afgerond “all-inclusive” pakket af waar ze vanaf morgen mee aan de slag kunnen. Maar dat moeten ze dan wel gaan doen… Het kadootje van vandaag was dat ze ook er echt in geloofden en er volmondig mee aan de slag wilden gaan. Daar doe je het voor en zo hebben we meer een stap gemaakt in het professionaliseren van dit mooie bedrijf. Uiteindelijk levert een goede orderafhandeling tevreden en blijvende klanten die meer gaan kopen, en meer gaan kopen betekent meer productie en dat leidt weer tot meer banen voor vrouwen. En daar staat Women on Wings voor. Dit jaar 50.000 extra banen. Op deze manier gaat dat zeker lukken!

Top