Offline voorbereiding op online workshop

Vandaag zijn wij, Jacqueline Duerinck en Irma van Zand, op onderzoek uitgegaan naar de Nature Bazaar. Op één plek kregen we een mooi beeld van het kleurrijke aanbod van crafts uit alle delen van India. Meer dan honderd organisaties presenteerden zich daar, waaronder Sadhna en Dastkar Ranthambor. Over de laatste organisatie later meer.

Als online diehards waren we gespitst op de connectie tussen offline en online. Veel URL’s kwamen we nog niet tegen. Als we er al een tegenkwamen, dan was het vooral een Facebookadres. Dat beeld kwam overeen met onze quickscan die we gedaan hebben ter voorbereiding van de workshop ‘Your next steps in web and social media’.

Wat ook opviel was de relaxte sfeer met verkopers die een hart voor hun waar toonden. We moesten wel doorvragen wat hun producten zo bijzonder maakte. Als nietsvermoedende toerist zou je niet vermoeden dat het om puur handwerk ging. Bij een weverij uit Gujarat bijvoorbeeld, vertelde de verkoper trots dat sommige sjaals driedubbel geweven waren. Bij een andere kraam vertelde de verkoopster dat een weefster in één dag drie kleine sjaals kon produceren. De prijs per sjaal: 700 roepie (ongeveer tien euro).

Voor onze collega-expert Karen de Loos kochten we een aantal handgesneden stencils. Ter illustratie knipte de man in minder dan één minuut een mooi vogeltje voor ons uit papier.

We zijn klaar voor morgen!

Top