‘Internet komt morgen…’

Het Indian Islamic Culture Center was de locatie waar we (Irma en Jacqueline) vanochtend onze workshop zijn gestart. Een prachtige locatie met super de luxe vergaderzaal. Achter elkaar arriveerden de 12 deelnemers van de workshop. Na een informele kennismaking heette Ellen Tacoma ons allemaal welkom. Ze deelde de ervaringen van het lustrum van Women on Wings en bedankte iedereen voor hun bijdrage aan het behaalde resultaat van 51.300 banen.

The online world
Daarna gaf Ellen gaf het stokje aan ons over en startte de workshop echt. In onze presentatie met de laatste cijfers over de online ontwikkelingen zaten ook enkele filmpjes en links naar een aantal websites. Maar, ondanks de luxe beamer en fantastisch geluid, bleek er in het hele gebouw geen internetverbinding! Gelukkig had Nahata een Indiase dongel bij zich. Filmpjes tonen ging nog steeds niet, maar de websites gelukkig wel.

Uitdagingen
De langverwachte koffie kwam rond 11.30 uur, daarna in een flits door met een rondje langs de klanten. De uitdagingen waar zij voor staan variëren van het creëren en up-to-date houden van een basis website tot het krijgen van meer likes op hun Facebook-pagina of het online vergroten van hun markt in de Verenigde Staten.

Ideeën genereren
Na de lunch, eten met alleen je rechterhand, best lastig als je links bent (!), gingen we aan de slag met ‘your next step in web and social media’ in kleine groepjes. Veel ideeën passeerden de revue, zoals het gebruiken van de consumenten als consultants (reageren op producten en concepten op Facebook) en de verhalen achter de producten vertellen via een url op de kaartjes aan de producten.
Morgen gaan we de ideeën prioriteren en werkt iedere organisatie hun beste acties verder uit in een roadmap. En, hopelijk, een planning. Of die er van komt… En of we morgen internet hebben zoals afgesproken… we’ll see. Anders ‘dongelen’ we nog een dagje door ;-)

Top