Het gaat om het verhaal

Na een korte nacht vlogen we, Irma en Jacqueline, de tweede workshopdag in. Vol verwachting liepen we het Islamic Center binnen. Zouden de deelnemers overnight nagedacht hebben over hun next steps on internet and social media? Jazeker! Een aantal had de acties al scherp op het netvlies. De Golden Circel van Simon Sinek was blijven hangen. De deelnemers wilden de Why, How en What graag inbedden in hun online acties. Vooral op Facebook, dit medium is veruit favoriet in India, zag iedereen grote kansen. Rode draad op deze dag werd daarom online storytelling en Facebook.

Inspirerend
Als eerste liet Jaipur Rugs iedereen zijn Facebookpagina’s zien. Prachtige foto’s van zowel tapijten als het productieproces met de wevers kwamen voorbij. Inspirerend. Iedereen was onder de indruk, wij ook! Daarna toonden de andere bedrijven hun pagina. Het was bijzonder hoe iedereen op elkaars pagina reageerde en elkaar direct adviezen gaf, heel open en eerlijk. Er kwam een enorme dynamiek op gang. Heerlijke interactie. De tips vlogen ons om de oren. Zoals het visualiseren van het productieproces.

Prioriteren
Na een gezellige en voortreffelijke lunch, waar we onze vingers letterlijk bij aflikten, was het tijd voor het maken van keuzes. Wat gaan de deelnemers op de korte termijn doen en welke acties vragen om meer aandacht. Vervolgens moesten de deelnemers één actie eruit lichten om een roadmap voor te maken. Met deze oefening konden ze direct ervaring opdoen met het maken van een concreet projectplan. Elk bedrijf ging voor zichzelf aan de slag. Daar waar iemand vastliep, schoven we even aan.

Warm slot
Toen was het tijd voor een break. Temeer daar Maria tussen al haar afspraken door even op bezoek kwam. Het was ook een mooi moment om de meegenomen Delftsblauwe klompjes uit te delen. Deze Nederlandse attentie werd zeer gewaardeerd.

Na de break deelden de bedrijven met elkaar hun roadmap, het resultaat van twee dagen hard werken. Mukesh, van Rangsutra, stelde enthousiast voor elkaar allemaal te gaan volgen, te liken en online te stimuleren. Seva Mandir liet ons vandaag al weten de eerste stappen door te voeren… geweldig! We zetten de co-creatie online voort. Like jij mee?

Facebook pagina’s van klanten Women on Wings

Jaipur Rugs
Jaipur Rugs Foundation
Jaipur Rugs Lifestyle (United States)
Fabric Plus
Sadhna
Buy Jharcraft (webshop)
Seva Mandir
Rangsutra
Ode to Earth

Top