Eindpresentatie?! Ja, nee, ja en…

Bij het ontbijt even stilgestaan bij het verloop van afgelopen week. Voor ‘achterblijvers’ is het vaak moeilijk om een beeld te krijgen van mijn werk in India. ‘Wat doe je dan in een week?’ Heel veel en ook heel veel niet! Voor vandaag hebben we onze eigen checklist – wat gaan we straks presenteren en achterlaten – klaar.

Met de CEO van Jaipur Rugs Foundation willen we de communicatiestructuur doorlopen. Eén voorbeeld hebben we tot in detail voor hem uitgewerkt – toen hij dinsdag en woensdag (onverwachts) in Delhi was – maar als wij weg zijn, moet het format wel werkbaar voor hem zijn. De afdeling Internet & Marketing – waar, heel logisch, ook design onder valt, zetten we aan het werk om een aantal pictogrammen te ontwerpen voor wevers. Voor de communicatiemedewerker hebben we het storybook op de To Do-lijst staan.  Om 10.00 uur zijn wij – na al een uur te hebben gewerkt in een uitgestorven kantoor – klaar voor de eerste werkbespreking.

Om 10.30 uur komt het bericht dat het waarschijnlijk 10.45 uur wordt. Geen probleem, wij werken gewoon lekker door. Genoeg te doen. 11.00 uur gaat ook nog niet lukken. Maar om 11.30 uur hebben we iedereen om tafel om onze bevindingen, aanbevelingen, het format voor de communicatie en het projectplan te presenteren.  Aan het eind van het overleg benadrukken we nogmaals dat we eind van de dag ook met Yogesh (directeur) en Mr. NKC (oprichter) erbij de resultaten van onze werkweek willen overdragen en afspraken willen maken over de afstemming en monitoring als wij weer in Nederland zijn. We hebben immers wel een doelstelling met betrekking tot het realiseren van banen voor vrouwen op het Indiase platteland.

Na de lunch pakken we de draad weer op. Met 17.00 uur als deadline voor onze eindpresentatie aan het hele team. Diverse berichten komen onze kant op. Wel met iedereen, dan alleen tot 17.30 uur, toch weer zonder Yogesh. Vanwege het eerdere vertrek van Mr. NKC concentreren we ons op de quick wins. Die slaan aan…en dus hebben we morgen nog een extra lunchoverleg met en mr. NKC en Yogesh. Tuurlijk, geen probleem. Het vliegtuig van Mark vertrekt pas om 15.00 uur en mijn vlucht staat voor 20.30 uur gepland. En zo bestaat een Indiase werkweek uit 6 dagen!

Top