De omzet kan verdubbelen bij Fabric Plus…..Incredible India in het kwadraat

Dit mooie bericht hoorde ik op de eerste dag bij Fabric Plus in Assam. Direct na aankomst op het vliegveld van Guwahati zijn we naar de fabriek gegaan. Hier worden zijden en acryl garens gesponnen en zijde stoffen op handlooms geweven. Om 8 uur waren we er al. De fabriek was volop in bedrijf, ze werken er 24/7. Na een rondje fabriek en een Indiaas ontbijt aan de slag met het management van de fabriek en de directie van Fabric Plus. Vandaag staat in het teken van het betrekken van de managers van de fabriek bij de stappen die we de laatste maanden met de directie gemaakt hebben. De fabriek is tenslotte een hele belangrijke schakel in het geheel.

Rough, tough, but good
We hadden een agenda met door te nemen punten. We zijn eerst begonnen met een SWOT van de fabriek zelf. Bij de weaknesses kwam een schokkend element naar voren. De benutting van het productievolume was maar 70% om verschillende redenen, terwijl we kort daarvoor gesproken hadden over een verdubbeling van de omzet, niet geprognotiseerd maar bij wijze van spreken de orders in handen! Niemand maakte zich er druk om. We hebben uitgerekend wat we maandelijks aan omzet gewoon laten liggen… Incredible India ten voeten uit. De rest van de dag hebben we de energie gestoken in:
a. hoe is het mogelijk dat dit zo maar kan gebeuren en
b. hoe gaan we dit a.s.a.p. oplossen.

Bij de evaluatie van de dag gaf de General Manager van de fabriek het volgende weer: “rough, tough, but good”. Volgend werkbezoek staat in het teken van samenwerking in en met de fabriek.

Meters maken
Vandaag weer een bijzondere dag. Op mijn verzoek werd vandaag de maandelijkse boardmeeting gehouden (voor de 3e keer). Pluspunt was dat iedereen er was, maar geen agenda, geen cijfers, geen voorbereiding, niets. Ja, toch wel. Eén van de deelnemers had drie punten in zijn schrift staan. Genoeg aanleiding om er een leerzame dag van te maken. Het was niet altijd even gezellig; dat kan nu ook omdat er een echte vertrouwensband is ontstaan. Zo maken we wel meters! Aan het eind van de dag, in de terugblik, gaf Dilip (CEO) aan dat dit “the most effective meetings ever” waren de afgelopen dagen. En daar word je dan weer heel erg blij van.

Morgen nog een dagje werken met de salesclub van de Fabrics, want eigenlijk willen we de omzet minstens verdrievoudigen, want dat zijn weer heel veel extra banen! Morgennacht naar huis met een heerlijk voldaan gevoel om weer een steentje te hebben bijgedragen aan het creëren van 1 miljoen banen voor vrouwen op het platteland van India met een diepe buiging voor de ondernemers die er hier in India dagelijks mee bezig zijn.

Top