Best of both worlds

De 1e werkdag in Delhi hebben we gesprekken met drie ondernemers in maandverband. In de ochtend bezoeken we Goonj, een organisatie die kleding recyclet. Harshie Wahie, een enthousiaste net afgestudeerde MBA-er, leidt ons rond in het bedrijf waar miljoenen kledingstukken een nieuwe bestemming krijgen. In 1 unit wordt o.a. maandverband gemaakt door katoenen stof te wassen, te knippen en te verwerken tot setjes van 5 stuks. Na de rondleiding praten we met Anshu Gupta, Founder Director, die onlangs in The Hindu zijn verhaal vertelde.

We lunchen met een rasondernemer. Deze man heeft 2 ziekenhuizen, een kankerinstituut, een productiebedrijf in incontinentieluiers en hij is van plan een 2e productielijn te starten voor maandverband. Hij koopt zijn machines en grondstoffen in China. Hij luistert naar ons businessplan en schudt wat meewarig zijn hoofd. Kleinschalige units op het platteland, dat kan niet werken. We spreken af contact te houden.

De middag werken we samen met Rudra, die onze 1e business unit opzet in Mirzapur District. Hij heeft gestudeerd in India en Europa. Hij is sinds 3 jaar ondernemer in Delhi en wilde terug naar zijn geboortestreek, Mirzapur District, een district ten zuidwesten van Varanasi. Om daar de vrouwen te supporten met werkgelegenheid. Met een model waarin op lange termijn winst gemaakt wordt, zodat de banen duurzaam zijn en het product beschikbaar is in de dorpen. Een ondernemer met een sociaal hart. Best of both worlds.

Top