Zoek je inspiratie? Praat eens met een Indiase social entrepreneur!

Sinds februari ben ik nu weer in India. Voelt elke keer weer als thuiskomen. Alhoewel dit keer een geheel andere bestemming en reis er naar toe: Chennai (in Tamil Nadu), via Brussel.

Doel van de reis: kennismaken met collega consultant/expert Sreejith (tevens eigenaar van een mooi bedrijf ROPE India) en zijn collega’s.

Om met hen het stencilproject een nieuwe push te geven. Het betreft een business development project van Women on Wings en AkzoNobel. En zoals bij elk product development project (in Nederland als wel daarbuiten) wil je nog wel eens wat tegenwind hebben. Op welk vlak dan ook, maar zo kan dan ook een frisse blik helpen maar belangrijkste: een projecteigenaar. En die vonden we in Sreejith.

Had al veel over hem gehoord van Ellen en Maria en dat hij – via een tussenpersoon – (handmade) arts & crafts artikelen levert aan IKEA. Hij heeft o.a. in de micro finance gewerkt dus kent aardig zijn weg in het social entrepreneurship, NGO’s, etc.

Woensdagochtend ontmoetten we elkaar in zijn kantoor in Chennai. Met Rajesh – head of operations. We praatten elkaar bij over het lustrum van Women on Wings, het doel dat we met z’n allen hebben, zijn bedrijf in het algemeen, zijn rol als consultant bij Women on Wings en zo nog meer. Met name ook weer de groei van India, hoe hard het gaat, waar ze tegenaan lopen. Dat e-commerce groeit maar er nog lang niet is, en dat ‘sustainable’ growth belangrijk is maar lang niet altijd even makkelijk. We bespreken het stencilkit-project, waar we tot nu toe zijn gebleven, wat er nog moet gebeuren en hoe we de komende dagen inrichten.

En na zo’n 3 uur durende bijeenkomst ga ik naar het hotel om daar verder te werken en e.e.a. voor te bereiden.

Top