Voorbereiding online workshop voor Indiase klanten in volle gang

Voorbereiding online workshop voor Indiase klanten in volle gang

Over twee weken is het zover: dan verzorgen wij, Jacqueline Duerinck en Irma van Zand, de tweedaagse workshop ‘Your next step in web and social media’ voor acht klanten van Women on Wings in Delhi.

Best of both worlds
Interactieve presentaties en workshops staan op het programma. Alle deelnemende bedrijven zijn online actief. Allen hebben een eigen site, de meesten ook een Facebookpagina. Wat zijn de lessons learned? Op dag één delen we de ervaringen, onderzoeken best practices en bekijken de laatste ontwikkelingen op het web en social media. Gevoed door the best of both worlds, brengen de deelnemende klanten hun wensen in kaart voor de ‘next step in web and social media’. De tweede dag zal geheel in het teken staan van het uitwerken van de wensen en ideeën in een concreet stappenplan waarmee iedere klant na de workshop zelfstandig aan de slag kan.

Quickscan
Natuurlijk volgen wij onze Indiase klanten actief, op Facebook, op Twitter. Facebook is ongekend populair in India, Twitter (nog) niet. Een quickscan maakt deel uit van onze voorbereiding. Een paar dingen vallen op:

  • Op de sites van de klanten lezen we prachtige verhalen, over de artisans, prachtige producten en werkwijze
  • De klanten communiceren heel divers over deze mooie verhalen en producten: sommigen hebben een professionele site, een webshop en levendige Facebookpagina. Van het aantal likes op sommige pagina’s durven wij alleen nog maar te dromen.
  • Andere klanten staan nog aan het begin van hun digitale ontwikkelingen en vertellen nog weinig.
  • Een aantal klanten slaat een eigen website over en is sec actief op Facebook. Een trend?

Mobiel internet
Ook onderdeel van onze voorbereiding op de workshop is het verzamelen van cijfers. In India wonen 1.2 miljard mensen. Hoeveel van hen heeft toegang tot Internet en is actief op social media? Onze search levert interessante cijfers op. Rond de 100 miljoen Indiërs (bijna 10%) heeft toegang tot internet via een vaste verbinding. Dat lijkt niet veel, maar al bijna 900 miljoen mensen in India heeft mobiel internet.
Facebook is veruit favoriet en staat op nummer 1 in de top 5 social media channels. Twitter komt in dit lijstje niet voor. Of het microbloggen ooit zal aanslaan in India? Deze vraag komt ongetwijfeld aan bod in de workshop. Binnenkort meer over onze bevindingen in een nieuwe blog!

“The sales strategy workshop with the Women on Wings team has really helped us bring together our sales team. We feel that this intervention was very timely and the facilitation was very well done. We would like to express our thanks to the Women on Wings team for their inputs.”

Rashmi Bharti
Co-founder at Avani Earthcraft

Top