Passie voor het product om succesvol te kunnen zijn

Van de week bij ESAF een bezoek gebracht. Een zeer grote microfinance organisatie die nu middelgrote organisaties aan het opzetten is. Ondanks het enorme succes van de microfinancieringen hapert het ondernemerschap bij veel vrouwen.

‘Gat in de markt’ alleen is niet voldoende
De keuze om middelgrote bedrijven op te zetten sluit aan bij onze overtuiging. Niet iedereen is ondernemer en het hebben van werk en inkomen is wel voor iedereen belangrijk. In de keuzes die ze gemaakt hebben, ontbreekt focus, veel mooie initiatieven maar de echte passie voor een product of branche ontbreekt. En dat is nodig om succesvol te worden. Immers, een ‘gat in de markt’ alleen is niet voldoende om daar vervolgens een substantieel marktaandeel in te verwerven.

Zuivel
Een interessant aanknopingspunt voor Women on Wings, zijn de zuivel activiteiten. Zij hebben een merk in de markt gezet waar zo’n 700 boerinnen melk voor inleveren en dat kan verder groeien naar ongeveer 2500 in een paar jaar. Dubbel interessant als we een paar honderd kilometer verderop eveneens met een zuivelpartij in zee gaan. Vooral het succesvol vermarkten van de zuivelproducten wordt de uitdaging.

Kennis van het platteland
Op 2 oktober, Gandhi’s geboortedag, naar Delhi gevlogen. Samen met Tanveen een organisatie bezocht die Punjab op de kaart wil zetten en veel respect toonde voor onze kennis van het platteland! Hetzelfde overkwam ons bij een groot internationaal merk softdrink die toch bekend is vanwege zijn distributie. Ook daar Indiërs ontmoet die een incompleet beeld hebben van het platteland in India. Mooi om als Nederlandse organisatie je daar in te kunnen onderscheiden :-)

Top