Let’s do it: alles doorakkeren!

En zo begonnen we vanochtend in de unit. Kijken bij de vrouwen, die thuis hadden geoefend met tekeningen maken, snijden, etc. Helemaal goed. Het potentieel is er. Deze vrouwen zijn ook uit het team uitgekozen omdat ze sowieso al meer ‘advanced’ zijn. Straks hebben we banen voor meer vrouwen maar deze 6 zijn onze ‘testgroep’. En dat gaat goed.

De vier P’s
We besluiten dan ook niet heel veel langer te blijven want we moeten zelf ook weer hard aan het werk. Namelijk met het gehele team alles doorakkeren, gewoon alle P’s van een marketingplan. Het product (wat moet er nog anders, waar liepen we tegen aan), de prijs (die was tot nu toe te hoog, hoe krijgen we deze omlaag, maar welke kosten zijn nog niet meegenomen waardoor de prijs weer omhoog gaat), de plaats (waar beginnen we. We hebben Fabindia als contact, maar dat is niet genoeg. Welke steden focussen we ons op, wie moet dan wat doen) en de promotie (hoe vliegen de pakketten straks van het schap, niet vanzelf, dus welk effort in tijd van mensen, geld en materialen hebben we nodig). De Rupees vliegen me om de oren, zo ook de Lakhs. Kostenpostje hier, prijs naar beneden daar. Sommige cijfers zijn ball park, want moeten uitgezocht worden maar voor sommige kosten belt Ajay meteen een leverancier. Hoe heerlijk, daad bij woord voegen. De mannen in dit team zijn daadkrachtig. Vinden het leuk en hebben er zin in. Mijn cultural learning experience vorig jaar met een aantal collega-experts van Women on Wings gaf toch duidelijk andere tips mee waar ik nu even niets aan hoef te doen. De mannen zijn van projectmatig werken, synchroon dingen oppakken en nog meer.

Mijlpaal bereikt
Maar goed, het moet nu nog echt gaan beginnen. We spreken de directe actiepunten af (aan mijn en hun zijde) en ik maak het plan nu af. Bespreek het met het team en dan met de andere betrokkenen. Geweldig. Mijlpaal bereikt, blijkbaar heb je soms even een kleine hick-up nodig in een project (en zeker als dat in India is en wij met name veel in Nederland) om de doorstart snel te realiseren. We sturen aan op Pongal in Chennai in januari, Holi in maart. Maar first things first, dat dan weer wel: plan & kosten akkoord en go go go. We gaan ervoor! Ik houd jullie op de hoogte!

Top