Kennis verkopen

Vorige week was ik in The Seed Valley van NL: West-Friesland, Noord-Holland. Deze polder huisvest topbedrijven van wereldformaat. O.a. Incotec, een high tech zaadveredelingsbedrijf die onlangs de Netherlands Indian Business Award 2012 won. Dit bedrijf is in India zeer succesvol in het veredelen van zaad waardoor tuinders meer kunnen produceren met minder kosten.

Ik leerde in Enkuizen dat een kilo zaden meer waard is dan een kilo goud. Verkregen met onderzoek en ontwikkeling. Hoogwaardige kennis die Incotec inmiddels verkoopt over de hele wereld. Women on Wings exporteert kennis en kunde van ervaren ondernemers en managers naar bedrijven op het platteland in India. Ik zie verbinding. Incotec ook. In de komende periode gaan we op zoek naar toegevoegde waarde voor beide bedrijven en voor de markt en de mensen in India. Een super leuk bedrijf. Dat vind ik én dat vindt  Matthijs van Nieuwkerk, zie bijgaand filmpje.

“Women on Wings has helped to improve the lives of more than 200,000 families in rural India. By sharing knowledge and skills, it enables women to earn their own living. A wonderful example of helping people make a better future for themselves and their communities.”

Queen Máxima of the Netherlands

Top