Aandacht en controle, de sleutel tot succes

En dat blijkt het thema van afgelopen zaterdag te zijn. Bij ROPE is het team dat de productie aanstuurt continu ter plaatse. Twee dames die supervisor zijn en permanent de output, de kwaliteit en de sfeer in de gaten houden. En nog een ander teamlid dat langs de productie units reist (loop- en fiets afstand) om onverwacht op bezoek te komen. De controle op output is continu en dat maakt dat de kwaliteit goed is en de (internationale) orders op tijd af zijn.

Medicinale planten
De andere organisatie is Gram Mooligai en gespecialiseerd in medicinale planten. Een sterk groeiende business aangezien de vraag in de wereld op het gebied van pillen en cremes met een natuurlijke basis groeiende is. In 54 opslagcentra brengen de boerinnen uit de omgeving de verschillende medicinale planten. Zij oogsten ze, leggen ze te drogen en leveren in bij het opslagcentrum. De manager, in dit geval John, een echte Indiase naam, vertelde met veel passie over de planten, de mogelijkheden en de boerinnen. Ruim 5.000 dames zijn er bij betrokken en hebben een klein maar fatsoenlijk inkomen en daar zit meer groei in.

Zijn kracht is al meer dan tien jaar elke twee weken alle 54 opslagcentra bezoeken. Meestal op de fiets, soms wel acht op een dag, altijd ongepland. Aandacht en controle zijn wat hem betreft de basis voor het succes en de continuïteit. De oprichter van de organisatie ontmoeten wij op korte termijn om onze mogelijke samenwerking concreet te maken!

Top