Hoeveel kan je op een dag doen?

Vertrouwen opbouwen kost tijd maar levert heel veel op… Vandaag de tweede dag bij Fabric Plus. De eerste dag verliep weer anders dan gedacht, maar daar raken we aan gewend in India.

Met een volle agenda met veel bespreekpunten aan de slag en al snel zaten we op een heel ander thema: hoe kunnen we de omzet verhogen in een situatie met weinig cashflow. Als verrassing kwam er ineens een ‘oude’ voorraad garens uit de hoge hoed, die bij een juiste inzet een flinke ruimte aan de cashflow zou kunnen geven. Ik heb het daar ‘incredible India’ genoemd. Dat leidde tot een flinke discussie over ownership, teamwerk en hoe dat kan gebeuren zonder dat er iemand aan de bel trekt. Ze stonden erbij en keken er naar…

Uiteindelijk heeft dit geleid tot het instellen van een communicatiemodel. Directievergadering met vaste agenda en ruimte er na voor brainstorm over strategische en tactische issues. Kort daarop MT vergadering met de direct reports.
Maandelijkse thema’s benoemd die als een soort van focuspunt in die maand door de hele organisatie zichtbaar zullen zijn. Uiteindelijk is het motto van de aflopen dagen geweest: ‘Just do it’.

Verder hebben we vandaag de vervolgstappen gezet in de ontwikkeling van de website en de integratie van social media als Facebook, Twitter en Pinterest. De komende workshop ‘social media’ in Delhi voor de klanten van Women on Wings in november a.s. gaat hier ook weer een dimensie aan toevoegen.
We hebben alle mogelijke opties van franchising doorgesproken en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat er eerst een formule concept moet worden ontwikkeld. Uitstraling en positionering van het merk zijn te belangrijk om dat in een soft franchise formule weg te geven. Daarbij gaat Women on Wings hen natuurlijk helpen.
Voor de time being worden er op kleine schaal in de staat Assam kleine ‘home- stores’ ingericht om in de komende seizoensmaanden een flinke extra omzet binnen te halen.
En last but not least: vandaag aan het eind van de dag nog persoonlijke coaching van de CEO gedaan.

Enerverende dagen, met vele open en goede discussies, die mooie resultaten opleverden. Dat kan alleen omdat er een volledige vertrouwensrelatie in de samenwerking tussen Fabric Plus met Women on Wings is ontstaan. Door deze openheid is de effectiviteit van de samenwerking in een versnelling gekomen.

Ja, het zijn lange en inspannende dagen, maar je krijgt er enorm veel voor terug. Het geeft zoveel energie dat je ondanks deze lange dagen eigenlijk niet moe wordt. Maar nu ga ik toch maar slapen (00.45 uur).

Top