Hoe weinig kan je op een dag doen… maar het resultaat telt!

Ging mijn vorige blog over hoeveel je op een dag kan doen, vandaag is het anders. Vandaag is alles anders dan gepland. Maar dat is India… go with the flow.

Loyalty
Na een ongeplande overnachting in Kolkata als gevolg van een geannuleerde vlucht, later dan gepland aangekomen in Ranchi om met Jharcraft te gaan werken. Het is verdacht stil op kantoor en het blijkt dat Mr. Kumar, ´MD Sir´, ziek is. Dat is een tegenvaller want ik had veel met hem te bespreken. En daar kwam nog meer bij na de eerste gesprekken met verschillende MT-leden.

De omzet blijft ver achter op plan (nou was dat plan ook wel heel erg ambitieus), maar niemand wordt er onrustig van, behalve ik… Morgen maar eens dieper in de cijfers duiken. Daarna met de general manager marketing en de marketing manager gewerkt aan de invulling van een customer loyalty card. Tot nu zijn ze niet verder gekomen dan het geven van korting als je zo’n kaart hebt. Overigens niet vreemd, want bij bijna alle retailers is de klantenkaart een platte kortingskaart. Met de managers samen nagedacht over een toegevoegde waarde aan de kaart door het geven van bijzondere services voor de loyale klanten. Afgesproken dat we de volgende dag een brainstormsessie doen met de winkelmedewerkers van de flagship shop. Voor de trouwe lezers van de blogs: afgelopen zondag heeft de inauguratie plaatsgevonden door de Chief-Minister van Jharkhand, eindelijk!

Regeren is vooruitzien!
Vandaag begonnen met de brainstormsessie. Uiteindelijk is er een mooie lijst met extra services opgesteld met o.a. limousine service, thuisbrengservice van aankopen, kinderopvang, modeshows, gratis vermaken van kleding etc. Tijdens de sessie een telefoontje van de assistent van MD dat ik aan het eind van de middag uitgenodigd was bij MD thuis op de thee. Een onverwacht kadootje! De rest van de dag winkels bezocht, tips en tricks uitgewisseld en het verdere loyalty-programma uitgewerkt. Om 17.00 uur in de auto naar MD.

Na een zeer hartelijke ontvangst ruim 2,5 uur mijn zorgen gedeeld en de voorgenomen aanpak met ondersteuning van Women on Wings besproken. We zitten daarmee absoluut op één lijn. Er zal en moet een verandering in leiderschap, attitude en samenwerking binnen het MT moeten gaan plaatsvinden. Daarvoor zijn we in Nederland al een workshop aan het voorbereiden. Regeren is vooruitzien! Het waren niet alleen zorgen. Er gaat gelukkig ook heel veel goed. Er worden veel nieuwe initiatieven gestart. Om de kwaliteit te verbeteren van de garens worden nu spinnenwielen op zonne-energie ingezet. Het spinnen gebeurt daardoor veel gelijkmatiger. Een groot aantal vrouwen is opgeleid om te borduren en zo extra waarde toe te voegen aan de uni producten.

Creating opportunities and changing lives
Na het bekijken van het fotoboek van de bruiloft van zijn zoon terug naar het hotel (wat hebben wij saaie bruiloften!). In de auto keek ik terug op de dag. Alles ging anders dan gepland. Had ik nou veel of weinig gedaan? Voor mijn gevoel misschien niet veel gedaan, alles is relatief, maar wel veel bereikt. En daar gaat het uiteindelijk om, het resultaat: banen opleveren voor de vrouwen op het platteland van India. ´Creating opportunities and changing lives´. En dat heeft het vandaag zeker gedaan!

Morgenochtend nog een cijferochtend op kantoor. Dan naar Mumbai om daar de Jharcraft winkel te bezoeken en dan via Parijs snel naar huis om op tijd te zijn voor het ´koninklijke´ lustrum op maandag a.s.

Top