En nu de verdubbeling in banen weer waarmaken

Vanmorgen gewekt om 6 uur omdat er een taxi klaar stond die ik niet besteld had. Gelukkig mocht ik nog 2 uur slapen voordat ik met Sreejith, onze consultant zou gaan ontbijten. Ik zit in Zuid India in de stad Madurai met een adembenemend mooie tempel. Die heb ik 18 jaar geleden gezien op mijn allereerste reis naar India. Deze reis komt het er denk ik niet van.

Doel van de komende dagen is kennis maken met potentiële klanten. Klanten die de groei in banen en de verdubbeling zoals beloofd tijdens de lustrumviering helpen waarmaken. Het karakter van de organisaties de komende dagen is veelal agrarisch, zuivel, medicinale planten en het verbouwen van katoen.

Gisteravond een gesprek gehad met een dame die een organisatie heeft die melk ophaalt, verwerkt en verkoopt. De achterkant van de organisatie is goed geregeld, het ophalen en verwerken van de melk. De verkoop en distributie van het product heeft een grote impuls nodig. Zij is actief in een waterrijk gebied (Biesbosch-achtig) dus dat is een extra uitdaging qua logistiek en transport.

Vandaag gaan we eerst ROPE bezoeken, het bedrijf van Sreejith. Kijk er naar uit om meer te leren over zijn werkwijze en organisatie model. Hij is de eerste Indiër die ik ken die niet laaiend enthousiast is over het nut en toegevoegde waarde van de SHG (Self Help Groups) in India. Een model dat jaren geleden uitgevonden is door NGO’s om vrouwen te versterken en zich te verenigen in een groep. Tegelijkertijd is hij ook de eerste partij die in staat is op het platteland met grote groepen vrouwen bulkorders te verwerken met export kwaliteit. Het gaat dan om decoratie materiaal in oplages van 500.000 stuks en meer.

Kortom, wordt vervolgd.

Top