De deugd zit in het doen

Over drie dagen is het zover. Dan vieren we het 5-jarig bestaan van Women on Wings. Met ons netwerk van experts, bedrijven, relaties en prinses Máxima. Een bijzonder moment. In deze drukke dagen van voorbereidingen loopt het hoofd en hart om van alle dingen die nog moeten gebeuren. Tussendoor mailt Irma van Zand, onze storyteller in het team van experts, of ik nog een ‘tandenpoets’-momentje heb. Ofwel een verhaal met reflectie.

2007: ik zie Ellen en mijzelf nog staan bij de trappen van een water in Bussum. De locatie deed sterk denken aan de oevers van een rivier in India, waar vrouwen dagelijks hun was doen. Op deze plek in spraken wij over onze passie en onze droom: 1 miljoen banen creëren voor vrouwen in India.

‘Wijsheid is weten wat te doen, de deugd zit in het doen.’ Aldus David Starr Jordan. We zijn in september 2007 gestart. Met 1 klant in Udaipur in India. Vijf jaar later en meer dan 40.000 banen verder bereiden we een feest voor. Een feest waarin we de mensen omarmen die meewerken aan de resultaten.

Is het dan niet elke dag feest als je dit werk doet? To be honest: het is ook gewoon hard werken en buffelen. Zoals gisteren…

Om 7.30 doe ik de luiken open in de Bosschuur voor de 4e bestuursvergadering van dit jaar. Ellen en ik zijn de executives in het bestuur, Willem en Jef de non-executives. Zij vervullen de rol van adviseurs. En dat doen ze met verve. Het zijn pittige vergaderingen in deze fase van groei. Gisteren ging het over het managen van risico’s. Ik zie overal kansen en mogelijkheden, tegenwicht is goed maar doet ook pijn.

Om 10.30 uur stap ik de auto in met Martha van Dijk die nieuwe bedrijven interesseert samen te werken met Women on Wings. Naar Amsterdam voor een gesprek met een bedrijf aan de Zuidas van Amsterdam. Een inspirerend goed gesprek, details volgen later ;-)

Een krentenbol eten in de auto en terug in Austerlitz in gesprek met Ellen om ons verhaal van a.s. maandag voor te bereiden. Daarna in gesprek met Annet en Adrianne over onze uitdagingen in het Sanitary Pads programma. En vanaf 18.00 uur projectteam met nog zeven andere experts over branding, awareness, manufacturing en andere zaken voor het opzetten van de 1e business unit in Varanasi.

Maandag is het feest. Ik wens dat je erbij bent.

Top