Incredible India…. het is altijd anders dan je verwacht en wereldberoemd in Ranchi

Dat begon gisterochtend al op weg naar Delhi airport. Veel regen en veel verkeer. Opeens vlakbij de airport is de weg afgesloten en moet het verkeer zijn weg zoeken. Dat betekent gewoon chaos. Geen politie om het verkeer te regelen. Er wordt achteruit gereden, tegen het verkeer in, door de berm, dwars overgestoken je kan het niet verzinnen. Met als gevolg 2,5 uur onderweg i.p.v. 30 minuten dus vlucht gemist. Omgeboekt en een paar uur later op weg naar Ranchi. Daar hoorde ik dat er vanaf morgen een driedaagse workshop zou zijn van de Export-Import bank (ExIM) van India, waarbij ´iedereen´ aanwezig zou zijn. Laat ik nou twee van die drie dagen in Ranchi zijn om met ´iedereen´ te werken. Of ik morgenochtend ook aanwezig wilde zijn, want dan zou de Chief Minister (CM) komen voor de inauguratie. Na doorvragen bleek dat niet “iedereen” bij de workshop zou zijn,en een aantal alleen de 1e dag. Ik kon weer opgelucht ademhalen.

Vanochtend naar het Radisson hotel waar de workshop werd gehouden. Een grote zaal aangekleed alsof er een Eurotop werd gehouden. Ik heb een goede ambassadeur voor kunnen zijn en veel mensen ontmoet die interessant voor de toekomst van Women on Wings kunnen zijn. Omdat de CM kwam, was er veel pers. Minstens tien fotografen en vijf TV-camera’s. Aangezien ik de enige blanke in Ranchi ben, heb ik een aantal keren het verhaal van Women on Wings kunnen vertellen en ben ik nog nooit zo vaak gefilmd, geïnterviewd en gefotografeerd. Wel een belevenis. Hoogtepunt was voor mij in de ogen van veel Indiers natuurlijk, dat ik persoonlijk aan de CM werd voorgesteld en de MD van Jharcraft nog eens mooi uitlegde wat wij doen en wat wij voor Jharcraft betekenen. Ik was beretrots op Women on Wings! Na de lunch snel echt aan het werk.

‘s Middags begonnen met het analyseren van de verkoopcijfers van de winkels in Ranchi en een analyse van één van de medewerkers bediscussieerd en tools aangereikt voor een goede klantenenquête. Daarna zeker drie uur indringend gesproken met de MD over de gang van zaken in Jharcraft en onze zorgen gedeeld. Gelukkig delen we deze en hebben we heldere afspraken gemaakt over wat er moet gebeuren. De cultuur moet echt anders gaan worden. Ze moeten nu gaan werken als een commercieel bedrijf.

Morgen hiermee aan de slag met het MT van Ranchi. We gaan we de eerste concrete stappen zetten in het neerzetten van een marktgedrevn organisatie. Ben erg benieuwd hoe ze dat gaan oppakken. Alweer to be continued…

Top