Workshop in de jungle en de noodzaak van doelen stellen

Vandaag staat een intensieve workshop met de directie op het programma. We hebben gevraagd om een inspirerende omgeving en dat hebben ze geregeld! Na een klein uur rijden buiten Guwahati komen we aan bij een jungle resort. Prachtig in de natuur gelegen met een aantal jungle elementen. De bamboe lodges (hutten), een olifant, vier tamme konijnen, een duif en een visvijver…

Kernkwadranten
Gelukkig was er een kamer met airco waar we onze workshop konden houden. Na een presentatie over wat er gaande is in de wereld op het gebied van retail en consumentengedrag, zijn de consequenties voor Fabric Plus hiervan in kaart gebracht. Vooral de waarde van integraal gebruik maken van sociale media is uitgebreid aan de orde geweest. Daarna zijn we verder gegaan met de kernkwadranten. Hieruit zijn hele mooie waardevolle gesprekken en inzichten naar voren gekomen. Boven verwachting hoe groot de openheid was over het eigen en het team functioneren. Uiteindelijk zijn we hiermee tot zondagmiddag bezig geweest. (met tussendoor een paar uren slaap in de “jungle”). Aan het eind is klip en klaar waar de krachten van het team en de individuen liggen. En ook waar de uitdagingen liggen om tot een betere executie te komen…. Naast de kernkwadranten gaven vooral een paar management games helder inzicht in het functioneren van het team. Soms best confronterend maar daardoor wel heel tastbaar”en concreet! To be continued. ‘s Avonds in de moessonregen naar de airport waar we uiteindelijk met bijna 3 uur vertraging vertrekken. Rond middernacht in Delhi waar we moe maar voldaan weer “thuiskomen” bij Lutyens.

Heldere doelen stellen

Vandaag de boardmeeting van AMFPL bijgewoond en weer interessante discussies gevoerd over de middellange en lange termijn strategie. Eén ding wordt alsmaar duidelijker: als je geen heldere doelen stelt blijft het een lastige en lange discussie…..Het doel van Women on Wings van 1 miljoen banen in tien jaar is een goed voorbeeld van hoe dat wel werkt. Ook hier: to be continued.

Top