De betekenis van tijd

Waarom boeken wij #WomenonWings resultaat met ons werk.

Waar mee ik niet wil suggereren de diepere betekenis van tijd te doorgronden!

Echter in de Indiase context voor Women on Wings heb ik wel geleerd anders naar tijd te kijken. En te vertrouwen dat je zeker begrepen wordt, maar dat het effect van wat je zegt op een heel ander moment plaats vindt.

Sinds 2009 werken we met FabricPlus in Assam Noord Oost India. Een bijzondere staat met de nodige politieke uitdagingen (en dat is sympathiek beschreven), overstromingen bij hevige regen en toch een geweldig optimistische bevolking. Bij de start van de samenwerking hebben we met elkaar bepaald waar ze naar toe willen. Bouwen aan het merk, sterk design, top kwaliteit sari’s en sjaals.

Dat hadden en hebben ze allemaal in huis. Door ook te starten met het produceren van zijde garen verwaterde de focus op de sari’s en sjaals. Kortom het design van de eindproducten werd matig evenals de aandacht voor de export. Een onderwerp dat we herhaaldelijk ter tafel hebben gebracht. Als je zo doorgaat krijg je een minder duidelijke positionering, wil je dat?

Van de week vertelden ze ons dat het hart van de organisatie innovatie en design is. Dus ze gaan een bijzondere collectie sjaals maken die weer helemaal recht doet aan de naam Fabric + PLUS!

En voor ons. Heb geduld, een goed advies wordt opgeslagen en komt weer aan de oppervlakte als de tijd voor hen daar is! En ons geduld bij Women on Wings heeft inmiddels geleid tot ruim 33.000 banen voor vrouwen op het Indiase platteland.

Top