Powerful women

Een week en vele indrukken later is het alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Veel en vooral goede gesprekken gevoerd.

Economisch onafhankelijk
Mrs. Kannaghi is de directeur van Woman NGO, een organisatie die naast veel andere initiatieven ook een Sanitary Pads programma heeft. Net als WomenonWings werkt Woman NGO aan de empowerment van vrouwen op het platteland in India door hen economisch onafhankelijk te maken.

Op mij eerste dag in Trichy heb ik met Maria de ´production plant´ van Woman NGO bezocht. Wat een trotse vrouwen werken daar! Suseela heet ons vol enthousiasme welkom, wat gepaard gaat met een omhelzing. Daarna zijn we door het hele productieproces genomen van grondstof tot verpakt maandverband, klaar voor de verkoop.

Prachtige verhalen
De volgende dagen stonden in het teken van het samenwerkingsverband met Woman NGO. Mrs. Kannaghi neemt hier ruim de tijd voor en we zijn zelfs op zondagochtend welkom bij haar thuis om de laatste punten af te ronden. Hier krijgen we ook de gelegenheid prachtige verhalen te horen. Twee vrouwen vertellen ons hoe zij met de hulp van mrs. Kannaghi een toekomst hebben opgebouwd. Hun kinderen en kleinkinderen gaan nu zelfs naar de universiteit.

De hiërarchie in Indiaas organisaties is veel duidelijker aanwezig dan in de gemiddelde Nederlandse organisatie. Ook bij mrs. Kannaghi is het duidelijk te zien en  merken dat zij de baas is. Dit neemt niet weg dat zij vol respect en complimenteus acteert richting haar medewerkers. Mooi om te ervaren!

Het bezoek aan Trichy was succesvol, op naar Delhi!

Delhi staat in het teken van de stuurgroep met onze partners.

Top