JAAN! in India

Voor het Sanitary Pads Project van Women on Wings ben ik de komende week in India.

WoW! Vanavond aangekomen in Chennai. Ondanks dat het 00.00 ‘s nachts is, loop ik vanuit de luchthaven tegen een muur van hitte aan. De geur, de geluiden, ik ben in India! Tussen alle afhalers staat ook een man (jawel, met snor) met mijn naam op zijn papiertje. Fijn! Tijd om mijn allereerste indruk van India vast te leggen krijg ik niet, we rijden snel het plein af.

Pas op in plaats van stop
Druk toeterend manoeuvreren we langs tuktuks, vrachtwagens, andere auto´s en voetgangers. Een rood verkeerslicht betekent blijkbaar eerder ´pas op, gevaarlijk punt´ dan dat het ´stop´ betekent. Weer wat geleerd. Korte tijd later stap ik uit voor een prachtig hotel en word ik zeer behulpzaam en vriendelijk wordt geholpen. Grappig hoe ik meteen omgangsvormen en onderlinge verhoudingen herken uit mijn zelfstudie in het vliegtuig. In de hotelkamer zie je duidelijk de Engelse invloeden terug in een Indiase sfeer. Buiten blijven de claxons hun werk doen en ook de bouwvakkers zijn nog druk.

En nu stap ik mijn ronde(!) bed in om morgen uitgerust door te kunnen naar Trichy. Werk aan de winkel!

“The sales strategy workshop with the Women on Wings team has really helped us bring together our sales team. We feel that this intervention was very timely and the facilitation was very well done. We would like to express our thanks to the Women on Wings team for their inputs.”

Rashmi Bharti
Co-founder at Avani Earthcraft

Top