De menselijke maat van #WomenonWings

De afgelopen dagen was ik in het zuiden van India, in Tamil Nadu. Deze deelstaat maakt het economisch relatief goed. Aanleiding voor mijn bezoek was een overleg met Woman NGO, een organisatie die 40.000 vrouwen een microfinanciering heeft verstrekt en diverse economische activiteiten heeft ontwikkeld. Een van die activiteiten is het produceren, distribueren en verkopen van maandverband. Het is een goed lopende business waar 240 vrouwen werken. Een mooi praktijkvoorbeeld van doelgericht en pragmatische ondernemerschap dat leidt tot dubbele winst: banen voor vrouwen en hygiëne voor meisjes en vrouwen.

Opschalen van de business
De praktijk van Woman NGO is een voorbeeld voor het businessplan van Women on Wings om units van maandverband op grotere schaal te ontwikkelen. In het overleg van de afgelopen dagen hebben we vooral gesproken hoe Woman NGO en haar leden kunnen profiteren van het opschalen van business units in andere regio’s van India. Kennis delen is goed, maar kost ook tijd. In de cultuur van India gaan wij soms te hard, gedreven door innovatie en groei. De menselijke maat is minstens zo belangrijk en vraagt aandacht. Het was tijd voor reflectie. Hoe doen we de dingen en nemen we voldoende de tijd om in dialoog te verbinden en elkaar te begrijpen? Het was een inspirerend en waardevol bezoek waarin we op zoek zijn gegaan naar elkaars behoeften. En wat is er mooier dan die te vinden…!

Top