Business…It is all about taking risk

Mrs. Kannaghi, directeur van Woman NGO, windt er geen doekjes om. Ondernemen is risico’s nemen en ….

–       it is about being optimist,
–       it is about being first,
–       it is about trying,
–       it is about killer instinct,
–       it is about enjoying the journey,
–       it is about competing,
–       it is about excellence,
–       it is about vision.

En visie heeft Mrs. Kannaghi! Wij zijn in Trichy om haar verhaal te horen En om met haar te praten over de mogelijkheid van een business support centre voor maandverband in Trichy. Een plek waar andere ondernemers in India kunnen leren van de ervaring van Woman NGO.

Trichy
Woman NGO heeft als missie vrouwen te ondersteunen in hun sociale en economische ontwikkeling. Woman NGO heeft aan meer dan 60.000 vrouwen leningen (microfinanciering) verstrekt. Inmiddels zijn er 1.257 onderneemster die in 87 groepen activiteiten ondernemen in maandverband, zeep, waspoeder, pottery, manden, textiel, stenen. De klantendatabase bestaat uit 157.000 mensen, namelijk de inwoners van de 787 dorpen rond Trichy. Het is een economische en sociale community, waarin vrouwen producten maken en deze verkopen aan elkaar. Daarmee creëren ze economische bedrijvigheid die ervoor zorgt dat de welvaart toeneemt.

Gisteren hebben we Mrs. Kannaghi en Bhwaneswari een nieuw merkconcept laten zien voor de ‘local made sanitary pads’. Ze was super enthousiast. ‘This should have been my idea!’ Een mooie uitspraak van een ervaren onderneemster.

Top