Alle kennis en energie is er…..

Door een heldere stip op de horizon te zetten, of wel een ambitie te formuleren waar men in gelooft maakt dat die kennis en energie de juiste kant op stroomt.

En dat was wat er gebeurde de afgelopen dagen met de CEO’s van de Community Owned Companies. Achttien geweldige mannen en vrouwen die deel uitmaken va AMFPL. De organisatie die financiële en consultancy diensten levert aan deze groep en in eigendom is van Fabindia de grootste retailer in India. Een unieke keten met handgemaakte producten op het gebied van kleding, interieur en meubels. Producten gemaakt op het platteland van India uiteraard.

Duurzame werkgelegenheid
Doel van de workshop was de groei in omzet, positionering en verdere ontwikkeling van het betrekken van veel meer artisans in de dorpen vorm te geven. Waarbij het creëren van werk verder mag gaan dan craft gebonden producten. Melk verwerking, pickles maken, eco tourism alles lag open. Het gaat om duurzame werkgelegenheid op het platteland.

De energie, passie en ambitie van de groep was enorm. Maar ook de openheid om je kwetsbaar op te stelen en te vertellen waar je persoonlijke groei nodig is. Ronald en ik waren erg geraakt. In de Indiase cultuur ga je niet voor een groep van twintig mensen staan om te vertellen waar je niet goed in bent. Zij deden dat wel en reageerden onderling met respect en soms een kwinkslag. Groots!

Blijven afstemmen op de behoefte
Deze workshop betekent een begin van een samenwerking die breder is dan de drie CoC’s waar wij al mee werkten.
Nu terug in Nederland, vanmorgen geland, ben ik trots op wat wij met Women on Wings en als team bereikt hebben. Matthijs Rosman en Miranda Noordenbos hebben een belangrijke bijdrage geleverd vanuit Nederland in de voorbereiding. Ronald en ik hebben de workshop gefaciliteerd in Delhi en steeds aangescherpt en aangepast om te blijven afstemmen op de behoefte en energie niveau van de groep.

Het resultaat een zeer tevreden klant,  top!

Top