Incredible Shrujan

Even’ een blog schrijven tijdens je werkreis is bijna niet mogelijk, zo ervaar ik nu zelf terwijl ik in India ben. Naast een belabberde internetverbinding en zelfs helemaal geen verbinding op veel plekken, hebben Annet en ik een druk programma. We willen onze klant Shrujan zo veel mogelijk helpen bij wat ze ook maar van ons vragen.

Familie
Sinds maandagmiddag zijn we bij hen te gast op de campus in Kutch. Samen met Ami Shroff en een paar van haar familieleden zijn we er vanuit Mumbai naar toe gevlogen. Nou ja, familie… Shelly is dat officieel niet, maar wordt door de familie wel als zodanig gezien. Voor Annet en mij maakte dit het direct al heel ingewikkeld. Wie behoorde nu echt tot de familie en wie niet. Later zou ons duidelijk worden dat deze Indiase familie veel niet-familieleden met wie ze wel een intense relatie onderhouden, ook liefdevol in hun familie opnemen. En iedereen behandelen ze hier gelijkwaardig en met respect.

Shrujan, een topmerk
Ami Shroff had haar broer Dipesh opgetrommeld om dinsdagochtend zijn visie op Shrujan met ons en het managementteam te delen. Ook Kaki (80), de oprichtster van Shrujan, schoof aan. Hij vertelde dat het zijn ambitie is om van Shrujan een topmerk te maken. Maar, dit heeft grote gevolgen voor de organisatie, marketing en productie van de sociale onderneming. Welke gevolgen? Die hebben we samen met de mensen hier in kaart gebracht.

Gisteren hebben we in een workshop de visie van Shrujan met alle aanwezige medewerkers (50) gedeeld. De mannen zaten links op de grond, de vrouwen rechts. Ook Kaki was er weer bij. Wat heeft deze vrouw een ongelooflijke energie, power en visie! In groepjes bespraken de medewerkers de gevolgen van de visie op hun eigen werk. Er werd veel gelachen en meningen werden openlijk gedeeld.

Vanmorgen brachten we een bezoek aan een groep vrouwen in een dorp waar Shrujan al heel lang mee samenwerkt. Prachtig borduurwerk gezien van trotse, sterke vrouwen. Over empowerment gesproken! Daarna zijn we nog langs een stoffen drukkerij en het museum in aanbouw gegaan.

Vanmiddag hebben we ons bezoek soort van afgerond om morgen een sidetrip te maken naar de zoutwoestijn. Op dringend verzoek van Kaki die vindt dat we niet alleen maar moeten werken.

Top