Verder bouwen aan duurzame groei bij Fabric Plus

Na een prima vlucht maandagnacht aangekomen in Delhi. Na expert Anke, die dinsdag doorreist naar Varanasi voor het Sanitary Pads programma, afgezet te hebben bij haar airport hotel, door naar het vertrouwde guesthouse Lutyens Bungalows. Het voelt weer als thuiskomen. Gisteren stond in het teken van storechecks en bijpraten en voorbereiden van ons programma in Guwahati en Ranchi met Tanveen, de Indiase consultant van Women on Wings, met wie ik deze week samen de werkbezoeken doe. ‘s Avonds bij haar ouders en andere familieleden heerlijk Indiaas gegeten. Familie speelt in India een veel belangrijkere rol dan in onze Westerse samenleving.

Piketpaaltjes slaan

Vanochtend op tijd (5.45 uur) naar de airport, op naar klant Fabric Plus in Guwahati, Assam. Om 11.30 uur waren we op kantoor en zoals gewoonlijk zaten we binnen een half uur midden in de materie en de huidige problematieken. Het blijkt dat het werken in structuur erg moeilijk en lastig is voor hen. Dat kost tijd en gaan we morgen evalueren en daar waar nodig iets bijstellen. Vandaag hebben we gesproken met het 3e directielid en zijn veel onderwerpen de revue gepasseerd: export strategie (stond ineens los van de sales strategie), verdeling van verantwoordelijkheden, delegeren, ERP, barcoding etc. Morgen praten we met het andere directielid erbij en gaan we weer focus aanbrengen. Duidelijk is dat we ook morgen weer piketpaaltjes in de grond gaan slaan om een heldere strategie te formuleren t.a.v. producten, markten en klanten voor de komende paar jaar. Daarna is het de bedoeling dat dit vastgelegd gaat worden in een budget met budgetverantwoordelijken. Stap voor stap. Het gaat zeker weer een mooie intensieve dag worden.

Top