Jharcraft: Franchise en de flagship-store

Na vertrek uit Kolkata om om 12.45 geland in Ranchi. Meteen naar kantoor om de verloren tijd zo goed als mogelijk in te halen. Al snel zaten we in de discussie over het gewenste franchise concept. Door een simpel rollenspel (dankjewel Ellen) werd al snel duidelijk dat het niet zo maar een-twee-drie mogelijk is om een franchiseconcept in elkaar te timmeren. Er komt toch heel wat meer bij kijken dan er gedacht was. Met een verdere cijfermatige analyse van verschillende winkels zijn we in de avond een heel stuk verder gekomen. We hebben ook een start gemaakt met de merkwaarden. Daar gaan we  zeker uitkomen. Morgen gaan we verder. Helaas maar een halve dag want er is een groot festival. Vanaf het middaguur worden de wegen afgesloten. Er is ons verzekerd dat we zeker naar de airport komen, we moeten er alleen een aantal uren voor uittrekken in plaats van het gebruikelijke half uur. Waarschijnlijk gaan we lopen of zo. We gaan het weer meemaken. Incredible India.

Een winkel met allure

Dat dacht ik ook toen we vanavond ook nog de flagship store gingen bezoeken. Naar aanleiding van onze vorige bezoeken waren er veel aanpassingen gedaan in positieve zin. De winkel krijgt echt allure! Je ziet dat merkwaarden noodzakelijk zijn om ook een consistente communicatie te kunnen realiseren. Dat is voor later. Enige nadeel is dat de winkel nog steeds niet open is. Er is nu gezegd (wederom) over 14 dagen. Ben benieuwd!

Top